Милојевић: Играчи увек нађу мотив

44

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић говорио је о утакмици са Војводином коју ће Црвена звезда одиграти сутра у Новом Саду, од 17,00 часова.

Звездин тренер је истакао да је увек лепо играти пред новосадском публиком и да очекује добру утакмицу.

Сутра играмо претпоследњу утакмицу ове сезоне, и играћемо је као и што смо играли претходне утакмице. Можда за нас у овом тренутку није од такмичарског значаја, али очекујем праву дерби утакмицу. Војводина заслужује боље место на табели, играју пред својим навијачима, победиили су и Партизан у Новом Саду и неће недостајати тог такмичарског карактера. Што се тиче састава, нећу моћи да рачунам на Бабића који има картоне, и још неколико играча је имало ситне проблеме па ћемо видети са докторима. У сваком случају, можда ћемо извести састав са играчима који су имали мању минутажу. Увек је лепо играти на Карађорђу и очекујем да ће публика уживати — рекао је Мiлојевић.

Црвена звезда је шампион Србије, а Војводина је изгубила све шансе да се избори за Европу следеће године. Па ипак, Звездин тренер верује да мотива неће недостајати ни на једној страни.

Не сме да буде опуштања и не дозвољавам га. То јесу утакмице где не бих желео да имамо проблема са повредама, али увек мора да се нађе мотив и мислим да док се игра у Звезди увек се има мотива. Морам да похвалим и играче јер иако су већ шампиони, показују велику дозу професионализма, одлично тренирају и у оваквим условима успевају да нађу мотив и то ме изузетно радује и надам се да ће до краја првенства бити тако.

Прелазни рок је пред вратима, а од Црвене звезде се очекује да направи добар тим како би покушала да још једном успешно „нападне“ европске квалификације.

Прелазни рок траје 24 часа дневно, 12 месеци током године. Увек имамо неке своје планове, али ја сам фокусиран на тим и завршетак сезоне. Спортски директор Мркела ради пуном паром, у сталном смо контакту. Али, свашта ће да се пише, много ће се имена појавити по штампи и напоменућу да је најлепше кад се заврши прелазни рок. Ми знамо шта хоћемо, али не зависи само од нас, постоји много фактора који утичу на довођење играча. Имамо времена, и за играче да се одморе и видећемо да га искористимо на најбољи начин — рекао је Милојевић.