Црвена звезда – Спартак 4:0 (3:0)

93

Црвена звезда је на веома убедљив начин наставила победоносни низ у плеј-офу, а два гола постигао је Дејан Јовељић.

Тренер Владан Милојевић који ће и наредне сезоне предводити са клупе Црвену звезду, одлучио је да у стартну поставу уврсти Дејана Јовељића. Промешао је још неке „карте“ Звездин тренер, па су штоперски тандем чинили Фримпонг и Бабић.

Звезда је веома рано дошла до вођства и на тај начин увела утакмицу у ток који њој одговара. Бен је у 6. минуту упослио Радоњића кроз одбрану Спартака, а млади фудбалер је изузезно прецизно и смирено шутирао у даљи угао и погодио. Звезда је убрзо могла да постигне и други гол после одличне акције Радоњића и Јовељића, међутим није успео Радоњић по други пут за два минута да се упише у стрелце.

Други гол Звезда је постигла са беле тачке. Рачић је оборен у казненом простору након дриблинга, а прилику да изведе пенал добио је Дејан Јовељић. Млади фудбалер био је прецизан и на тај начин је постигао први гол за сениорски тим Црвене звезде, а укупно 45. гол ове сезоне! Невероватна цифра за младог нападача!

У самом финишу првог дела Бен је успео да се упише у стрелце. Из другог покушаја, а након одличног дриблинга, Бен је погодио и Звезди донео миран одлазак на одмор.

Наставак утакмице донео је нешто мирнију игру, и свега неколико прилика за гол. Најбољу је имао Спартак, средином другог полувремена. Фримпонг је прекратко вратио лопту ка Борјану што је искористио Торбица да је се докопа, али није успео да погоди мрежу већ, срећом, стативу! На другој страни, у 63. минуту виђена је мала мајсторија Дејана Јовељића који се са крилне позиције прихватио лопту, прошао чувара и по земљи иако искоса, шутирао у ближи угао голмана Лучића и погодио! Јовељић је и на тај начин показао да колико је талентован и перспективан фудбалер, а ово је био његов 46. гол ове сезоне!

У наставку утакмице Владан Милојевић је шансу пружио Александру Пешићу, Ненаду Милијашу и Славољубу Срнићу, а резултат се није мењао.

Црвена звезда – Спартак 4:0 (3:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: /. Судија: Бојан Николић. Стрелци: Радоњић у 6′, Јовељић (п) у 35′ и 63′, Бен у 43′.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Фримпонг, Бабић, Родић, Рачић, Крстичић, Л. Илић, Бен, Радоњић, Јовељић.
Резерве: Кахриман, Хајдин, Милијаш, Доналд, Милић, Срнић, Пешић.

Спартак: Лучић, Шимура, Јочић, Керкез, Ћаласан, Торбица, Главчић, Вукчевић, Динђерски, Диенг, Ђурчин.
Резерве: Јовић, Павловић, Лучић, Матијевић, Поповић, Петров, Вучићевић.

Претходни текстЗвезда боља од Шапца
Следећи текстМилојевић: Јовељић је бисер