Пешић власник рекорда Суперлиге!

92

Црвена звезда ће несумњиво памтити Александра Пешића као једног од бољих нападача којег је имала у својој скоријој историји, а од данас ће Пешића памтити и фудбалска Србија у целости.

Захваљујући голу који је постигао против Напретка, Александар Пешић је постао власник веома лепог рекорда. Наиме, Пешић је против Напретка постигао свој 25. гол у Суперлиги ове сезоне, што је рекорд Суперлиге од њеног оснивања 2006. године! Пешић је на тај начин престигао Уроша Ђурђевића и Леонарда који су претходне сезоне постигли по 24 гола у Суперлиги. Наравно, Пешић ће имати прилику да свој салдо голова додатно повећа и на тај начин постави „домаћи задатак“ неким будућим нападачима који ће наступати за српске клубове.

Рекорд ми много значи. Није ми он био циљ сам по себи, али свакако да ми значи. Много ми се вртело у глави и шеф ми је рекао да не морам да се враћам у игру, али као да сам осетио да треба… Уследио је одмах пенал. Ово је за мене свакако једна од најуспешнијих сезона у каријери, никада не можете унапред да испланирате овако нешто, али због овога сам и дошао у Звезду. Било је тешко данас, и знали смо колики је улог био. И време је било спарно и веома тешко за игру. У једном тренутку сам пришао Аџићу и рекао му „ми овде не можемо да дамо гол“. Међутим, успели смо, постигли смо један, па други, привели утакмицу до краја како треба и заслужено смо освојили титулу — рекао је Пешић.

Када је реч о првенствима СРЈ (од 1992. године), Александар Пешић ће, уколико успе да постигне 28 голова, престићи Сашу Марковића (1998, Црвена звезда), Матеју Кежмана (2000, Партизан), Петра Дивића (2001, ОФК Београд) и Зорана Ђурашковића (2002, Младост Лучани) који су постигли по 27 голова. На тај начин Пешић би избио на друго место, а уколико би којим случајем наш нападач успео да дође до броја 31, престигао би и водећег Сава Милошевића који је у сезони 1994/95 успео да постигне 30 голова.

Претходни текстЏајић: Изузетно успешна сезона
Следећи текстКрстичић: Нисам свестан шта сам урадио