Пораз Звезде у финалу плеј-офа

121

Одбојкашице Црвене звезде поражене су у финалу плеј-офа БПШ Суперлиге Србије од Визуре која је три пута у три меча савладала нашу екипу.

Црвено-беле нису успеле да продуже финалну серију и у трећем мечу изгубиле резултатом 0:3, по сетовима 18:25, 20:25, 19:25.

Почетак меча припао је одбојкашицама Визуре које су повеле са 1:5, а после аса Алексићеве и са 4:9. На техничком тајм ауту црвено-беле су имале заостатак од шест поена. Уследила су два поена гошћи, па је Владисављев искористио и други тајм аут. Са три поена у низу наша екипа смањује на 10:15. Након „пецања“ гошћи Звезда је пришла на 13:17. Захваљујући одличним сервисима Визура осваја наредних шест поена и долази до двоцифрене предности. На сервис Божице Марковић црвено-беле везују три поена, потом смањиле на минус 6, али су гошће на крају повеле са 18:25.

Добрим сервисима Миле Ђорђевић Звезда је освојила прва три поена другог сета. Визура је са два везана аса Алексићеве преокренула на 5:6, али предност Звезди враћају Милка Стијепић и Милица Тасић. Међутим, гошће се поново враћају у вођство, а црвено-беле након тајм аута Владисављева освајају три поена у низу и након блока Бојане Миленковић изједначују на 11:11. После блока Стијепићеве наша екипа је повела са 13:12. Серијом од четири поена Визура се враћа у вођство 16:19. Блоком Саре Вучићевић и ас сервисом Анастасије Секулић Звезда прилази на поен заостатка. Ипак, гошће су увећале предност и са три везана поена дошле до вођства од 0:2 – 20:25.

Гошће су са пет везаних поена повеле са 6:11 у трећем периоду игре, али је Звезда одговорила серијом од четири поена. Поени су се освајали у серијама, па је Визура дошла до предности од 10:14. На сервис Миле Ђорђевић Звезда је са три поена у низу смањила на 15:17. Визура новом серијом од три поена на сервис Веселиновићеве долази до вођства од 18:23, а онда и до пет меч лопти. Прву су искористиле и по пети пут узастопно постале шампионке Србије – 19:25.

У Црвеној звезди се истакла Бојана Миленковић са 11 освојених поена.

Зоран Гајић, председник ОСС, предао је Слађани Ерић, капитену Визуре, пехар намењен прваку Србије, победнику Банка Поштанска штедионица Супер лиге 2017/2018.

Иван Кнежевић, генерални секретар ОСС, и Зоран Радојичић, председник Визуре, предали су златне медаље одбојкашицама Визуре.

Богдан Мамузић, члан ИО ОСС, предао је Николини Лукић, капитену Црвене звезде, трофеј намењен финалисти плеј – офа Банка Поштанска штедионица Супер лиге 2017/2018.

Дејан Бојовић, спортски директор Црвене звезде, и Драгутин Ћук, технички директор ОСС, предали су сребрне медаље одбојкашицама Црвене звезде.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВИЗУРА 0:3 (18:25, 20:25, 19:25)
Резултат у серији: 0:3

Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 500. Судије: Владимир Симоновић и Анђелко Поповић. Трајање меча: 73 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Секулић 4, Чанак, Стијепић 6, Ђурић, Марковић 5, Милуновић 4, Ђорђевић 3, Миленковић 11, Тасић 4, Вучићевић 4, Степановић (либеро). Није играла: Лукић. Тренер: Александар Владисављев.

ВИЗУРА: Ерић 14, Димић (либеро), Лозо 14, Лазовић 12, Алексић 14, Веселиновић, Ћировић 1, Царић 6. Нису играле: Мићуновић, Ј. Коцић, Пејичић, М. Коцић. Тренер: Дејан Десница.

Претходни текстБабић: Хладне главе до нове победе
Следећи текстХрабра Звезда изједначила у финалној серији