Милојевић: Навијачи, подржите нас

48

У четвртак, 5. априла у 17 часова, Црвена звезда ће на стадиону „Рајко Митић“ уз бесплатан улаз дочекати екипу Земуна, у оквиру последњег, 30. кола регуларне фазе Суперлиге.

Како се Црвена звезда спрема за ову утакмицу и шта о противнику мисли шеф стручног штаба Владан Милојевић, објаснио је управо Звездин стратег у обраћању медијима.

Ово је последња утакмица регуларног дела. Позвао бих навијаче да дођу у што већем броју и подрже нас пошто улазимо на циљни правац. Долази нам противник за којег без неког великог претеривања могу да кажем да је хит овог пролећног дела првенства. Земун од прошле полусезоне и ове нема баш пуно додирних тачака. Да се рачунају само пролећни бодови, Земун би био у врху табеле. То је екипа која има изузетно добре појединце, играче који су се вратили из иностанства. Играју добар, дисциплинован, агресиван фудбал. Интересантно је и да боље резултате постижу на страни него код куће. Имају јако добру екипу, то и показују на терену и увек играју за гол више. Било би некоректно не споменути да изузетно ценим Милана Милановића и његов рад, стручњак који се доказао у српском фудбалу, тренер од којег ми млађи можемо да научимо. Ми ћемо се спремити као што се спремамо и за све утакмице, даћемо све од себе. Морамо да изађемо и будемо оно што јесмо, надам се да ће нам и време бити наклоњено за једну лепу фудбалску представу — рекао је Милојевић.

Питање играчког кадра је, нажалост, у последње време увек актуелно због великог броја повређених играча. Ипак, ситуација се поправља.

Нећу моћи да рачунам на Стојковића који има парне картоне. Видећемо каква је ситуација са Крстичићем, у тренажном је процесу, али видећемо. Вујадин је све боље, надам се да ће врло брзо и он бити у конкуренцији за први тим. Све нас је обрадовало и то што је Мичел Доналд почео са нама да тренира, и њега очекујемо да конкурише за тим после ове утакмице. Осим тога немамо више кадровске проблеме. Додуше, јуче смо имали тренинг опоравка, а данас ћемо још видети каква је ситуација. Нећемо калкулисати поводом жутих картона. Искрено, ни не знам којим играчима прети опасност. Спремаћемо се на најбољи могући начин. Размишљамо само о Земуну, друге утакмице су далеко.

Вечити дерби је померен са среде, 11. априла, на суботу, 14. април. Према мишљењу Звездиног тренера, то јесте добра вест.

Људи из савеза су донели такву одлуку, а мени је као грађанину и православцу драго јер имамо пред собом највећи хришћански празник. Дешавало се док сам био у Чукаричком да смо имали одмах утакмицу у понедељак или уторак. У Грчкој се није играло, ипак су то дани које треба провести са породицама. Са те стране поздрављам то померање. А што се тиче тренажног процеса, ми смо стално спремни и спремамо се да играмо по редоследу такмичења, кад год да је утакмица — закључио је Милојевић.

Претходни текстЈуниори и кадети тријумфално окончали лигашки део сезоне
Следећи текстЗвездин изазов | Маркус & Мартинус