Звезда ојачала позиције у Европи

76

Оперативни директор Црвене звезде Стефан Пантовић изабран је на Генералној скупштини Европске асоцијације за клубове (ЕCA) за члана Извршног одбора ове организације.

Генерална скупштина, 20. по реду, одржана је у Риму, на деседогодишњицу настанка ове организације, а присуствовало је 163 чланова, представника клубова.

На Скупштини је истакнуто да су клубови чланови ЕКА подржали предложени скуп уредби о финансијском фер-плеју који ће, уз коначно одобрење Извршног одбора УЕФА, ступити на снагу за предстојећу сезону 2018/19. Такође, радна група ЕКА радила је на проучавању садашњег трансфер система, и након процена свих аспеката у наредном периоду ће своје препоруке презентовати Савету ФИФА. ЕКА и УЕФА су се сложили да одустану од тренутног правила које фудбалере спречава да наступају за различите клубове у истом такмичењу. У будућности, тачније од наредне сезоне, клубови ће имати потпуну флексибилност приликом довођења играча током зимског прелазног рока, а који су претходно играли у групној фази Лиге шампиона или Лиге Европе.

По први пут, организовани су избори за именовање представника претприступних субјеката који би имали улогу посматрача у Извршном одбору ЕКА. Ови избори су производ реформи које су усвојене на последњој Генералној скупштини у септембру 2017. године и који укључују увећано учешће клубова у Извршном одбору. Међу четири представника који ће се као посматрачи придружити Извршном одбору ЕКА нашао се и оперативни директор Црвене звезде Стефан Пантовић.

Ово признање представља резултат дугогодишње присутности и преданог рада у оквиру ове асоцијације, као и мини-дипломатску победу имајући у виду да је у старту било предвиђено да буде четири кандидата за исту позицију. Без присутности у организацијама као што је ЕКА, пројекат враћања Звезде на стазе старе славе био би далеко тежи — рекао је Стефан Пантовић.

Претходни текстЗванично представљена мултифункционална картица Звездаш
Следећи текстЗвездина појачања први пут на домаћем терену