Учинак Звездиних репрезентативаца

73

Током првенствене паузе многи фудбалери Црвене звезде, како првотимци тако и из млађих селекција, наступало је за репрезентације.

Кадети Србије успели су да изборе пласман на Европско првенство које ће у мају бити одржано у Енглеској. На турниру у Оломоцу кадети Србије најпре су савладали Чешку резултатом 2:0, а потом су поражени од Украјине 2:1. Међутим, због велике грешке у табору Украјинаца који су у свом тиму имали чак тројицу фудбалера који због картона нису имали право наступа, меч је регистрован службеним резултатом 3:0 за Србију. У последњој, трећој утакмици која није имала такмичарски значај јер се знало да ће се Србија пласирати на Европско првенство, Србија је ремизирала са Шпанијом 1:1.

Црвена звезда је кадетској репрезентацији „дала“ чак девет фудбалера. Најзапаженији су били Страхиња Ераковић и Иван Илић који су одиграли свих 270 минута. Поред њих двојице, наступали су још и Борисав Бурмаз, Његош Купусовић, Лука Крстовић, Богдан Јочић, Вукан Ковач, Никола Савић, Никола Стајић.

Честитамо нашим кадетима, као и целој кадетској репрезентацији на успеху!

Омладинска селекција Србије (играчи рођени до 1999. године) за коју су наступали Дејан Јовељић, Вељко Николић, Југ Станојев, Ранко Јокић и Лука Илић није успела да се пласира на Европско првенство. У групи са Румунијом, Украјином и Шведском, Србија је забележила два пораза (4:0 против Румуније, 2:1 против Украјине), и победу над Шведском 3:2. У стрелце против Шведске успели су да се упишу Југ Станојев и Дејан Јовељић.

Млада репрезентација Србије убедљиво је савладала Гибралтар у квалификационој утакмици за Европско првенство које ће бити одржано у Италији. Србија је славила резултатом 6:0, и на тај начин задржала пет бодова предности у односу на другопласирану Русију. Немања Радоњић и Урош Рачић били су стартери на овој утакмици.

Друга утакмица коју је млада репрезентација одиграла била је пријатељска, против Италије, у Новом Саду. Догодио се пораз после девет месеци, минималним резултатом 1:0. И ову утакмицу Радоњић је започео у стартној постави, Рачић је у игру ушао у 29. минуту, а Лука Аџић је одиграо последњих 15 минута.

Филип Стојковић је наступио у обе утакмице које је одиграла Црна Гора. Против Турске, Жуле је ушао у игру у другом полувремену, док је против Кипра одиграо свих 90 минута у утакмици у којој није било голова.

Милан Борјан је као капитен предводио Канаду до победе над Новим Зеландом. Борјанова мрежа је након 90 минута остала нетакнута, а Канада је ову утакмицу добила 1:0.

Претходни текстЗвезда трећа на Трофеју Панчева 2018
Следећи текстЛесор и Енис посетили “Mitsubishi“ штанд