Саопштење ККЖ Црвена звезда поводом оптужби ККЖ Партизан 1953

Саопштење ККЖ Црвена звезда поводом натписа који су објавили поједини медији под насловом „Звезда изгубила Куп, па променила правило и довела појачање: Гробари побеснели због ванредног рока за трансфере“.

„Гробари“ имају право да побесне, али не на Кошаркашки клуб женски Црвена звезда, већ на своју управу у њиховом Женском кошаркашком клубу, предвођену председником Србобраном Филиповићем, који је пре неки дан на свом твитеру објавио ову неистину и манипулацију додворавајући се његовим „Гробарима“.

Господин Филиповић је сигурно довољно и образован и писмен да је могао да прочита да је Скупштина Кошаркашког савеза Србије на својој редовној седници одржаној 22. 12. 2017. године усвојила нови Регистрациони правилник у коме јасно стоји могућност додатног ванредног прелазног рока и то је у Регистрационом правилнику описано у члану 42. и члану 44.

У прилогу овог саопштења налази се извод из наведеног Регистрационог правилника.

Ово показује прави манир појединих управа које не прате промене и не читају нормативна акта КСС и своје грешке и незнање прикривају манипулацијом, каква је ова да је ККЖ Црвена звезда променила Регистрациони правилник након изгубљене финалне утакмице Купа „Милан Цига Васојевић“ одигране 19. 03. 2018. године у Бањи Ковиљачи.

Свима треба да буде јасно да је од 22. 12. 2017. до 19. 03. 2018. прошло скоро три месеца и да је то било довољно времена да се управа КЖК Партизан 1953 упозна са променама Регистрационог правилника донетим од стране Скупштине КСС у којој седе и делегати из Партизана.

Овим је јасно показана неистина и манипулација коју је господин Србобран Филиповић преко свог профила на друштвеној мрежи Твитер, користећи гробарску медијску мрежу лансирао у циљу манипулације и ширења лоших односа са ККЖ Црвена звезда.

Јасна нам је филозофија коју, нажалост, спроводе појединци из гробарских редова, а то је да је Црвена звезда толико моћна да је крива што и данас пада снег у Србији.

Оно што нас забрињава је то да је један од највиших челника КСС седећи у првом реду на утакмици финала Купа Милана Циге Васојевића у Бањи Ковиљачи давао инструкције и то врло гласне првом судији те утакмице госпођи Јасмини Јурас, која се жалила на такво понашање, а другог и трећег судију мрко гледао уз немуште коментаре „Шта је, опет сте наместили утакмицу за Звезду?“.

Ово је несхватљиво да се догађа у српској женској кошарци, а нарочиту осетљивост има презиме Јурас, када се има у виду оно што се догодило у Вршцу пре неколико година, додуше не на утакмици женске кошарке.

Наравно, не очекујемо да ће госпођа Јасмина Јурас ово јавно потврдити имајући у виду „вршачки феномен“.

Но, и поред свега што се ради, радило, а вероватно ће се и радити, ККЖ Црвена звезда искрено честита освајање Купа КЖК Партизан 1953, уз важну напомену – да смо ми само спортски ривали, а не непријатељи, манипулатори и мрзитељи.

Претходни текстОдржан УЕФА семинар
Следећи текстЗвездине даме у финалу плеј-офа!