Срнић 100 пута у Звездином дресу!

58

Црвена звезда је у Новом Саду успела да забележи четврту победу овог пролећа, а осим по нова три бода, Славољуб Срнић ће ову утакмицу памтити и по лепом јубилеју.

Пре више од седам година, тачније шестог дана новембра 2010. године, на утакмици против ОФК Београда (1:0) у игру је у уместо Огњена Коромана у 86. минуту ушао млади фудбалер са бројем 55 — Славољуб Срнић. Београдска публика је тада на Маракани по први пут гледала младо лево крило, жељно доказивања и гладно успеха у дресу о којем свако Звездино дете машта од првог дана свог боравка у клубу.

Сећам се тог тренутка када ме је тадашњи тренер Александар Кристић позвао и рекао ми да скинем тренерку и припремим се за улазак на терен. Минути су ми пролазили пребрзо, и већ следећег тренутка био сам на терену, а навијачи су ми аплаудирали. Нисам много размишљао, осим о једном, осим о голу противника јер желео сам више од свега да се на свом дебију упишем у стрелце. Наравно, није било реално да се баш то догоди, играо сам свега неколико минута, али то су можда и налепши минути које сам провео на терену у животу — присећа се Срнић.

Данас, тачно седам година и четири месеца касније, некада Звездино дете а данас фудбалер који је остао веран свом броју 55, играч задатка који изузетно одговорно игра у оба правца, Срнић је уписао свој 100. наступ за Црвену звезду.

Знао сам да ће ми утакмице против Војводине бити стота. Ишчекивао сам тај тренутак, звиждук судије који ће за мене бити и више од обичног звиждука. За мене је велика, заиста велика ствар да сам се на тај начин уписао у Звездине књиге. Одиграти 100 утакмица значи да сте ипак нешто постигли у једном таквом клубу, то није мала ствар. Осећај је невероватан, осећам да сам урадио нешто велико и много сам срећан због тога — рекао је Срнић.

За тих 100 утакмица, Срнић је уписао и 19 голова. Ипак, највећа жеља му је, како каже, не да подиже своје статистичке параметре, него да помогне екипи да се титула врати на Маракану.

Тек уколико освајамо трофеје, и ови лични успеси добиће на значају. У супротном, они су неважни. Имамо велику бодовну предност али ни не помишљамо да се опустимо. Желим да поново подигнем шампионски пехар, као и пехар намењен освајачу Купа. Трофеји, то је оно што желим. Мислим да смо најбоља, најквалитетнија екипа у земљи, и желимо то да покажемо и до краја задржимо прво место — јасан је Срнић.

Честитамо, Славољубе!

Претходни текстЗвездине даме дале крв у оквиру кампање „Ништа без жена“
Следећи текстНаша линија живота – Звездине даме