Пораз црвено-белих у финалу Купа Србије

77

Одбојкаши Црвене звезде изгубили су резултатом 3:0, по сетовима 25:13, 25:20, 26:24, од Новог Пазара у финалу Купа Србије које је одржано у Хали спортова у Лајковцу.

Црвено-бели су надиграни у свим сегментима игре, а једину прилику да дођу до освајања макар једног сета имали су у, испоставиће се, последњем периоду игре када су водили са 21:23, али нису успели да завршницу реше у своју корист.

На почетку сусрета Нови Пазар је повео са 6:3, а потом и 9:5. На техничком тајм ауту било је 12:9 за Пазарце. Уследио је ас сервис, па потом и грешка наших играча и Нови Пазар је повисио своје вођство на 14:9, а Кобиљски је затражио први тајм аут. Серију Пазараца на кратко је прекинуо Данило Павловић, да би након нова два поена Звездиног ривала, наш тренер затражио и други тајм аут. Међутим, ни то није помогло црвено-белима који су и даље били у грчу, губили су са 18:10. Након блока Даце Нови Пазар је дошао до двоцифрене предности 22:12. Убрзо затим Пазарци су повели са 1:0 – 25:13.

Већ после уводних минута другог сета и 4:0 за Нови Пазар, Кобиљски је затражио тајм аут како би пробудио своје пулене. После одличних сервиса Милутина Нејића и добрих решања у нападу Звезда је смањила на 9:8. Након сервис грешке Николе Павловића црвено-бели су отишли на кратки одмор са заостатком од два поена. Пожртвованом игром и одличном одбраном наши играчи су после поена Александра Гмитровића изједначили на 12:12. Ипак, Пазарци су везали три поена, повели са 18:14, па је Звездин стратег затражио други тајм аут. Међутим, Нови Пазар је наставио са својом серијом, Кобиљски је у тим тренуцима извршио две измене, а после аса Лазара Додића Звезда је смањила на 19:16. Наредна два поена припала су Звездином ривалу, па је Кобиљски вратио Гмитровића и Петровића у игру. Црвено-бели су у завршници везали два поена и смањили на 23:20, али је Нови Пазар ипак освојио наредна два поена и повећао своје вођство – 25:20.

Звезда је добро започела трећи период игре, повела после одличних сервиса Николе Петровића са 6:9. Али, уследио је одговор одбојкаша Новог Пазара, који су серијом од 6:1 преокренули резултат у своју корист и на техничком тајм ауту водили са 12:10. Црвено-бели су изједначили, па се играло „поен за поен“. Пазарци су нанизали три поена и повели са 18:15. Након тајм аута Кобиљског, Звезда после ас сервиса Петровића везује два поена, а потом на сервис Милутина Нејић још три поена, па је након блока Николе Јовановића повела са 19:21. У завршници Нови Пазар серијом од три поена долази до меч лопте, коју је Звезда успела да неутралише. Потом су Пазарци дошли и до друге меч лопте, коју су искористили и по други пут освојили Куп Србије – 26:24.

Одбојкаши Црвене звезде сада се окрећу плеј-офу БПШ Суперлиге Србије где се у четвртфиналу састају са Младим радником. Први сусрет игра се у среду 7. марта у Београду, а реванш меч три дана касније у Пожаревцу.

НОВИ ПАЗАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:0 (25:13, 25:20, 26:24)

Лајковац – Хала спортова. Гледалаца: 1500. Судије: Владимир Симоновић и Томислав Поповић. Трајање меча: 76 минута.

НОВИ ПАЗАР: Вукашиновић 12, Поломац 8, Затрић, Даца 8, Зуковић (либеро), Радосављевић 6, Вилимановић 5, Хамзагић 17. Нису играли: Сретеновић, Божовић, Симић, Прушевић. Тренер: Хамза Затрић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Тадић, Стоковић, Гмитровић 7, Машуловић 4, Петровић 2, Нејић 6, Јовановић 2, Додић 7, Н. Павловић 2, Д. Павловић 8. Нису играли: Тадић, Андоновић. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстПријатељи из Руског дома честитали звездашима рођендан
Следећи текстЦрвена звезда – Вождовац 2:1 (0:0)