Ни одбојкашице нису успеле, пораз после пет сетова

120

Одбојкашице Црвене звезде изгубиле су у финалу Купа Србије од Железничара резултатом 2:3, по сетовима 23:25, 25:21, 18:25, 26:24, 9:15 у Хали спортова у Лајковцу.

Екипе су се смењивале у вођству на почетку меча, а на технички тајм аут првог сета Звезда одлази са минималним заостатком (11:12). Железничар је освојио наредни поен, али је потом Црвена звезда одличном игром у одбрани и серијом од 7:1 дошла до вођства од 18:14. Црвено-беле су чувале предност, па су домаће затражиле тајм аут. У завршници првог сета Железничар је пришао на поен 22:21, па је Владисављев узео предах, али су Лајковчанке ипак успеле да изједначе. Уместо Милице Тасић у игру је ушла Николина Лукић, а Железничар је везао и четврти поен за преокрет, па је наш тренер затражио и други тајм аут. Звезда преко Саре Вучићевић поравнава резултат, а прве до сет лопте долазе одбојкашице Железничара и користе је за вођство од 0:1 – 23:25.

Уводни минути другог периода игре припали су Лајковчанкама које су повеле на поечтку са 5:8. Звезда је везала четири поена, преко Вучићевићеве и Миленковићеве и преокренула резултат у своју корист на 9:8. Ипак, на половини сета Железничар је водио са 11:12. Потом су ривали освајали по два поена у серији. Блоком Вучићевићеве Звезда је повела са 14:12, домаће су изједначиле, а новим блоком Саре Вучићевић наше одбојкашице су повеле са 16:14. Ас сервисом Кристине Ђурић Звездине даме су везале три поена и повеле са 20:17. После тајм аута домаћих Божица Марковић је са два блока продужила серију црвено-белих. Наша екипа долази до четири сет лопте, а другу користи Милка Стијепић за изједначење – 25:21.

Лајковчанке су биле боље на почетку трећег сета и повеле су са 3:8. Црвено-беле са три узастопна поена, након блока Ђурићеве, смањују на 6:8. Ипак, на техничком тајм ауту Железничар води са 8:12. Домаће су повећавале своју предност, па је Владисављев био приморан да затражи тајм аут када су наше одбојкашице имале заостатк од шест поена (12:18). Звезда је после блока Ђурићеве смањила на 18:22, али су одбојкашице Железничара нанизале три поена и повеле са 1:2 – 18:25.

Нису Звездине одбојкашице добро започеле ни четврти период игре. Након вођства домаћих од 2:6, Владисављев је затражио тајм аут. На сервис је стала Ђурићева, а њене одличне сервисе у контрама су користиле Бојана Миленковић и Божица Марковић, па је Звезда са четири поена у низу изједначила на 9:9. Лајковчанке везују три поена и долазе до предности од 12:15, али је Звезда имала одговор и сјајним блоковима поново дошла до изједначења. Црвено-беле су након поена домаћих везале још четири поена и после блока Марковићеве повеле са 19:16. Међутим, Железничар је постепено смањивао разлику и изједначио на 22:22, после чега је Владисављев затражио тајм аут. Звезда везује два поена и долази до две сет лопте, али обе не користи. Наше одбојкашице су имале и трећу прилику и после блока Саре Вучићевић изједначиле и меч увеле у пети сет – 26:24.

Повеле су одбојкашице Железничара са 1:4 на почетку одлучујућег сета, па је Владисављев затражио први тајм аут. Звезда је пришла на 4:5, али домаће освајају наредна два поена и понво долазе до три поена вишка. На промени страна Лајковчанке су водиле са 5:8. Одбојкашице Железничара су повеле са 7:11, па је тренер Звезде затражио и други тајм аут. Међутим, домаће освајају и наредна два поена и долазе до велике предности. Стигле су до шест меч лопти, прву је неутралисала Милица Тасић, али су другу искористиле да освоје свој први трофеј – 9:15.

Најефикаснија у тиму Црвене звезде била је Бојана Миленковић са 19 поена, а по 15 су освојиле Милка Стијепић и Сара Вучићевић.

Следе мечеви четвртфиналне серије плеј-офа БПШ Суперлиге Србије у којима се Црвена звезда састаје са обреновачким ТЕНТ-ом, а први меч се игра у Београду.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЖЕЛЕЗНИЧАР 2:3 (23:25, 25:21, 18:25, 26:24, 9:15)

Лајковац – Хала спортова. Гледалаца: 1600. Судије: Александар Петровић и Мирко Јанковић. Трајање меча: 142 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чанак 1, Стијепић 15, Ђурић 4, Марковић 9, Ђорђевић, Миленковић 19, Тасић 7, Вучићевић 15, Лукић 3, Степановић (либеро). Нису играле: Секулић, Милуновић. Тренер: Александар Владисављев.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Спасенић (либеро), Василева 2, Митровић, Јовичић 29, Кутлешић 4, Гајић 8, Млађеновић 21, Станимировић 15, Вигњевић 7. Нису играле: Грујичић, Лазаревић, Тошић. Тренер: Светлана Илић.

Претходни текстЗвезда води у четвртфиналу плеј-офа против Славије
Следећи текстТријумф Црвене звезде у Будви