Велика част за Џајића у Москви

70

На Звездином путу у Москви, дан уочи важне утакмице против ЦСКА, догодило се нешто веома лепо, нешто што показује колико су Црвена звезда и њене легенде цењене у свету.

Трећу Звездину звезду Драгана Џајића у Москви је сачекало веома пријатно изненађење. У хотелу где је смештена наша екипа сачекао га је један руски фотограф који му је поклонио веома важне, урамљене фотографије.

На главној фотографији налазе се Драган Џајић и Алберт Шестерњов, фудбалер који је проглашен за најбољег одбрамбеног руског и совјетског фудбалера свих времена. Када је играо у дресу репке. Слика је настала приликом фудбалске утакмице коју су одиграле репрезентације Југославије и Совјетског Савеза, и десно су фотографије с тог меча.

Леву страну слике заузеле су фотографије са опроштајне утакмице Лава Јашина. Драган Џајић је био учесник тог меча, игравши за тим света.

Немам речи које би описале колико ми значи то што ме се у Москви и данас сећају и то што сам добио овакав поклон. Ово су веома значајне фотографије, са опроштаја Лава Јашина поготово. Захављујући овим фотографијама, сетио сам се и Шестерњова, као велико име руског фудбала. Била ми је част да играм против њега, а наравно, пресрећан сам што сам добио овако вредан и значајан поклон — рекао је Џајић.

Још једном се показало колико је Драган Џајић велико име српског фудбала и колико је битан за Црвену звезду. Трећа Звездина звезда је својевремено водила и директне борбе на терену против Шестерњова, и из многих је излазила као победник. Надамо се и верујемо да је део Џајићевог победничког пелцера наследила и садашња екипа Црвене звезде, и да ће данас изаћи као победник из дуела против руског клуба.

Претходни текст„Господо“ ко је оскрнавио „Жућкову левицу“?
Следећи текстЗвезда заустављена у Москви