Пешић: Наставили смо где смо стали

68

Фудбалери Црвене звезде отворили су пролећни део домаћег шампионата победом. На мечу против Јавора до бројке од 23 постигнута гола у сезони стигао је Звездин шпиц Александар Пешић.

Било нам је важно да отворимо првенство победом и сви смо презадовољни што смо успели у томе. Знамо да нисмо још увек у ритму из јесењег дела шампионата, али идемо ка томе. Одрадили смо добро оно што нам је био први циљ за наставак домаћег шампионата и сада се фокусирамо и припремамо за Европу – рекао је Пешић.

Аџић и Пешић наставили су тамо где су стали у јесењем делу шампионата, и на мечу против Јавора обојица су се уписали у листу стрелаца.

Било ми је важно да уђем у ритам одмах на почетку , да ми се врате свежина и снага из 2017. године. Полако ће све доћи на своје место. Наравно да значе голови, али поред тога често напомињем колико су ми важне асистенције. Аџић ми је пре утакмице рекао да му наместим гол, морао сам да му обећам. Шалу на страну, срећан сам што сам му асистирао и што смо се обојица уписали у листу стрелаца.

У акцијама код оба Пешићева гола учествовао је Звездин новајлија Бен.

Сви су очекивали од Бена да постигне данас погодак, и он је имао превелику жељу и то се увек заврши на овај начин, али сигуран сам да ће постићи гол када то буде било важно. Већ је показао да је одличан играч, асистирао ми је код другог гола, а упутио ми је пас када је досуђен пенал тако да је његов удео у победи велики. Одлично смо се уклопили сви у екипи, знамо ко шта ради и шта је чији задатак.

Изабранике Владана Милојевића очекује реванш меч у Лиги Европе против ЦСКА у среду.

И у првом сусрету са ЦСКА смо се сви трудили да остаимо индивидуални учинак по страни и сигуран сам да ће тако бити и у Москви. Могао је свако од нас на терену да гледа да се докаже, да истакне себе у први план, али сви смо овде због Звезде, да би екипа победила. Битно је да на крају утакмице остваримо добар резултат – поручио је Пешић.

Претходни текстТитула за јуниорке у флорету, два злата за Јулију
Следећи текстЦрвена звезда први финалиста КРК