Црвена звезда – ЦСКА Москва 0:0

295

У првој утакмици између српског и руског представника није било победника, нити голова.

Фудбалери Црвене звезде и московског ЦСКА одиграли су први званични меч у такмичењима под окриљем УЕФА у 2018. години. Пред око 36 хиљада навијача на највећем српском стадиону српски и руски представник одиграли су занимљив меч без голова. Гости су имали дуже лопту у свом поседу, али су изабраници Владана Милојевића имали боље прилике за гол.

Конкретно, најбољу пропустио је хитроноги Немања Радоњић на истеку пола сата игре. Вихорни Нишлија „прочитао“ је неспоразум дефанзиваца ЦСКА и кренуо сам ка Акинфејеву. Искусни ветеран на голу руског клуба нажалост изашао је као победник из овог дуела.

Шеф стручног штаба Црвене звезде није могао да рачуна на Боаћија, који се није нашао ни у протоколу, тако да је место централног нападача заузео Александар Пешић. Такође, шансу пре Срнића добио је новајлија Бен који је у пару са Филипом Стојковићем дејствовао по десној страни. Дефанзивно гледајући црвено-бели су одиграли скоро па савршен меч. Гости за 90 минута нису озбиљније успели да угрозе Борјана. Са друге стране, поред већ поменуте колосалне прилике Радоњића, концентрације у завршници недостајало је Крстичићу и Пешићу, који нису успели у два наврата боље да захвате боље на одличне центаршутеве Стојковића.
Свакако вредан помена је и покушај Ле Талека који је повратну лопту из средине пред голом Акинфејева дочекао на дроп-кик али поново је руски чувар мреже успео да одбрани.

Као и Милојевић и тренер ЦСКА Гончаренко више пажње је посветио одбрани свог гола свестан да се победник у нокаут фази Лиге Европе добија не после 90, већ после 180 минута игре. За комплетан утисак, Црвеној звезди је недостајао погодак, међутим насупрот томе јако је битно што је мрежа Милана Борјана остала нетакнута. За пролаз у 1/8 финала другог по значају европског такмичења црвено-бели ће морати да постигну гол.

Недостајао је у појединим тренуцима завршни пас ка Пешићу, Бену или Радоњићу. Томе је допринео и добар скаутинг ЦСКА који су се добро упознали са квалитетима Звездине навале. Пре свих скоро сваки пут када је примио лопту Немања Радоњић био је окружен са два-три играча ривала и из те ситуације није могао много да учини.

У тактичком надмудривању на средини терена, чини се да је такође било нерешено. Неуморни Јовичић је стизао све, док су Доналд и Крстичић оптерећени дефанзивним задацима имали мање простора за креацију. Није било тешко приметити и то да руски представник има искусан тим који се познаје у душу. Године заједничког играња заједно биле су итекако видљиве у поставци, кретању, најпосле и нападу гостију.

Реванш сусрет на програму је у следећу среду. Црвена звезда још једном је показала да може да се носи са много искуснијим и по буџету јачим клубовима. У обзир треба узети и то да је ово био први такмичарски меч Милојевићевих изабраника у овој календарској години и да су иза црвено-белих једномесечне припреме током којих су извршене не велике, али опет значајне кадровске промене.

Уколико за осам дана у Москви, Црвена звезда постигне гол, имаће велику шансу да настави своје европско путовање.

Пре тога, у суботу од 14:30, најтрофејнији српски клуб одиграће и први меч у 2018. години када је национални шампионат у питању. На стадион „Рајко Митић“ долази ивањички Јавор.

Црвена звезда – ЦСКА Москва 0:0

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 35.642. Судија: Павел Расковски (Пољска).

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић, Доналд, Јовичић, Крстичић, Радоњић, Бен, Пешић.
Резерве: Супић, Бабић, Гобељић, Рачић, Милијаш, Аџић, Срнић.

ЦСКА: Акинфејев, Фернандес, Вернблум, Васин, Муса, Џагоев, Витињо, Головин, Березуцки, Наћо, Кушаев.
Резерве: Помазун, Игнашевич, Миланов, Набабкин, Бистровић, Чалов, Гордишенко.

Претходни текстСви заједно до нових успеха!
Следећи текстБорјан: Шансе су нам и даље велике