Црвена звезда – Зенит 0:1 (0:1)

198

Фудбалери Црвене звезде први пораз на припремама ове зиме доживели су у последњој утакмици, и то минималним резултатом 1:0.

Знало се и пре утакмице српског и руског представника да Црвену звезду чега до сада најтежи противник на припремама. И један и други тренер у стартну поставу су уврстили оно најбоље чиме у овом тренутку располажу, У нашем тиму због лакше повреде на терену није било Александра Пешића, као и од раније повређеног Боаћија који тренира у Београду.

Зенит је сигурније и конкретније отворио утакмицу. Играло се више на половини Црвене звезде која је кад год је то могла покушавала да узврати брзим нападима преко Радоњића и Срнића. Руси су у 15. минуту пропустили стопостотну прилику након центаршута са наше десне стране; нападач Зенита је побегао чуварима, шутирао ногом из прве са шест метара, срећом по наш тим — поред стативе. Ипак, Зенит је нешто бољу игру крунисао у 23. минуту. После корнера и нешто слабије испуцане лопте Доналда, Ерохин је најпра „лажњаком“ преварио једног нашег играча, а потом неодбрањиво шутирао у горњи десни угао гола.

Звезда је заиграла боље након примљеног гола, и могла је већ у наредном нападу да изједначи. Звезда напад по десној страни је успео, Стојковић је центрирао ка Бену који је био сам на пет метара, али је главом шутирао поред стативе. Другу одличну шансу наши фудбалери створили су захваљујући пресингу. Бен је послао повратну лопту ка Доналду који је из казненог простора неометан шутирао, али веома непрецизно, преко гола.

У другом полувремену извршена је једна измена; Бранко Јовичић заменио је Немању Милића, а већ у 47. минуту Звездин пресинг се још једном исплатио. Након одузете лопте и додавања Доналда, Крстичић је циљао са око 20 метара, али није успео да погоди оквир гола. Руси су узвратили десетак минута касније када су озбиљно запретили после центаршута са десне стране, а на другој стативи је за делић секунде закаснио његов саиграч и шутирао поред гола.

Чак и када је Владан Милојевић променио готово целу поставу, то се није одразило на квалитет Звездине игре. Може се рећи да је Звезда заслужила изједначење. Срнић је у два наврата опасно претио; први пут након брзе контре када је можда био и одгурнут са леђа приликом шута, а други пут када је изванредно шутирао са дистанце и ставио голмана Зенита на озбиљно искушење.

До промене резултата, ипак, није дошло, и иако је Црвена звезда оставила добар утисак, поражена је по први пут на овим припремама.

Црвена звезда – Зенит 0:1 (0:1)

Стадион: „Мардан“. Гледалаца: око 500. Судије: Анатолиј Вишниченко (1. полувреме), Аљошин Игор (2. полувреме). Стрелци: Ерохин у 23′ за Зенит.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић, Доналд, Крстичић, Милић, Срнић, Радоњић, Бен.
Играли су још и: Јовичић, Рачић, Бабић, Хајдин, Павков, Гобељић, Фримпонг, Л. Илић, Аџић, Милијаш.

Зенит: Лунев, Мамана, Мевља, Смолников, Кришито, Паредес, Краневитер, Ерохин, Заболотњи, Дриуси, Ригони.

Претходни текстАријан Лакић потписао први професионални уговор
Следећи текстДесета узастопна победа у дербију