Пораз Звезде у Руми после пет сетова

116

Одбојкашице Црвене звезде доживеле су пораз у 14. колу БПШ Суперлиге Србије од Визуре у Руми резултатом 3:2, по сетовима 28:26, 23:25, 25:20, 28:30, 15:5.

Домаће су боље ушле у меч и дошле су до вођства од 8:3 на почетку меча. После аса Гајевићеве било је 11:6, а након техничког тајм аута бољом игром у одбрани Визура долази до предности од 14:8. Међутим, Звезда је постепено смањивала заостатак. Бојана Миленковић је предводила црвено-беле до изједначења 18:18. Наша екипа је потом и повела са 19:20, па се ушло у неизвесну завршницу. Визура је прва дошла до сет лопте коју је неутралисала Милица Тасић. Потом је и Звезда имала шансу за вођство коју није искористила, па су домаће дошле до друге прилике. Миленковићева је спасила и другу сет лопту, али трећу наше одбојкашице нису и домаће су повеле са 28:26.

Са пет узастопних поена Визура је повела са 13:9 у другом сету. Звезда је успела са пет поена у низу да преокрене резултат у своју корист. Поенима Милке Стијепић и Милице Тасић, а онда и блоком Саре Вучићевиће наш тим је изједначио, да би после две грешке домаћих повео са 18:20, па је уследио тајм аут Визуре. „Ајкулице“ су изједначиле, а након нових серија поена, црвено-беле су стигле до прве сет лопте преко Тасићеве. Одмах је прилику искористила Катарина Чанак после сјајног блока за изједначење у сетовима – 23:25.

Визура је опет била боља на почетку сета. Повеле су домаће са 6:3, па 9:5, а на половини сета било је 14:7 за домаће. Црвено-беле су покушавале да ухвате резултатски прикључак, али нису успеле да озбиљније угрозе вођство актуелних шампионки. Визура долази до седам сет лопти, али је наш тим одличном игром на мрежи успео да неутралише три, не и четврту после које је домаћи тим поново повео – 25:20.

Током читавог четвртог сета екипе су водиле велику борбу. Смењивале су се у вођству све док Визура није везала три поена на сервис Гајевићеве за 19:16. Звезда је имала одговор, па је са четири везана поена преокренула резултат у своју корист за 19:20. Играо се поен за поен да би Миленковићева везала два поена за вођство наше екипе од 21:23. Визура је одмах изједначила, па је Владисављев затражио тајм аут. Звездин коректор Милка Стијепић доноси сет лопту коју наш тим не користи. Показале су црвено-беле велику жељу и чврст карактер, имале су још пет нових прилика, а шесту сет лопту користи из блока Катарина Чанак за ново изједначење – 28:30.

Није добро почело за изабранице Александра Владисављева. Визура је повела са 4:1, а на промени страна било је 8:4. Звездин ривал је везао још шест поена и дошао до десет меч лопти. Другу користи Визура за коначних 15:5.

Боља игра на мрежи (16-10 блокова) и одличан сервис (чак 13 асова наспрам једног аса црвено-белих) много су помогли Визури да у овом мечу дође до победе и сачува лидерску позицију. Црвена звезда је била ослабљена изостанком капитена Николине Лукић због повреде, као и одласком Ане Бјелице у швајцарски Волеро.

Најефикаснија у тиму Црвене звезде била је Бојана Миленковић са 26 поена. Милица Тасић је уписала 14, а Катарина Чанак и Милка Стијепић по 10 поена. Црвеној звезди је ово 18. пораз од Визуре у националном првенству, али и даље има предност у победама (20-18).

Одбојкашице Црвене звезде у недељу очекује нови дерби јер у оквиру 15. кола БПШ Суперлиге Србије дочекују Железничар из Лајковца.

ВИЗУРА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:2 (28:26, 23:25, 25:20, 28:30, 15:5)

Рума – Дворана: СЦ Рума. Судије: Владимир Цветковић и Анђелко Поповић. Трајање меча: 132 минута.

ВИЗУРА: Ерић 19, Гајевић 16, Димић (либеро), Лозо 30, Алексић 21, Веселиновић, Ј. Коцић, Ћировић 2, Пејчић, Родић, Царић 11. Није играла: Тренер: М. Коцић. Дејан Десница.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Секулић, Чанак 10, Стијепић 10, Ђурић, Марковић 5, Милуновић, Ђорђевић, Миленковић 26, Тасић 14, Букилић 1, Вучићевић 2, Степановић (либеро). Тренер: Александар Владисављев.

Претходни текстПобеда „белих” на мини-турниру
Следећи текстХајдин: На припремама као у војсци