Графичар – Црвена звезда 0:5 (0:3)

249

У својој првој припремној утакмици у 2018. години Црвена звезда је забележила убедљиву победу против Графичара.

Тренер Владан Милојевић „промешао је карте“ у својој првој провери у 2018. години. Шансу да заигра у стартној постави добило је доста младих играча, а Звезда је свакако била много бољи ривал што показује и коначан резултат.

Звезда је на време постигла гол и показала да ће се питати за готово све на овој утакмици. У осмом минуту заблистао је Јовичић који је послао дивну лопту ка Гобељићу кроз одбрану Графичара. Наш десни бек је упутио одличну лопту у срце казненог простора, а Срнић је рутински затресао мрежу. Свега осам минута касније, у казненом простору домаћина оборен је Дејан Јовељић који је потом добио прилику да са беле тачке постигне гол. Наш млади нападач је прецизним ударцем по земљи послао голмана Црвене звезде на позајмици у Графичару на супротну страну.

Графичар је у првих 45 минута имао свега једну прилику, а ни тада није било неопходно да Кахриман интервенише јер је шут био веома непрецизан. На другој страни, Јовељић је два пута претио главом; по једном су га пронашли Родић и Гобељић, али се истакао голман Александар Станковић. И Лука Аџић је забележио један „слалом“ кроз одбрану противника, али му је на крају понестало снаге за реализацију. На коначних 3:0 када је први део у питању чекало се до 42. минута. Лука Илић је после доброг продора на десној страни шутирао, погодио стативу, али Јовељић је сачекао одбијену лопту и постигао свој други гол на утакмици.

Наставак утакмице почео је нешто мирније, без великих узбуђења. У паузи су направљене и две измене: Страхиња Ераковић је заменио Марка Гобељића који је добио ударац у завршници првог дела, а Милан Павков је заменио двоструког стрелца Јовељића. Ераковић је играо на својој позицији штопера, а Фримпонг је заузео место десног бека. У екипи Графичара извршено је 11 измена, па је комплетна постава промењена. У 62. минуту у нашем тиму заиграли су и Стефан Хајдин, Иван Илић, Вељко Николић и Немања Милић.

Немања Милић у два наврата није успео да искористи прилику да се упише у стрелце. Оба пута му је Павков добро асистирао, али Милић није успео да на тешком терену упути прецизније односно опасније ударце. Милић је упркос томе забележио асистенцију, али идемо редом. Четврти гол виђен је у 79. минуту, и то након одличног продора и центаршута Хајдина са левог бока. Павков се нашао на правом месту и рутински је затресао мрежу.

У самој завршници утакмице, виђена је још једна лепа акција. Млади Ераковић је повукао лопту и послао прелеп пас кроз одбрану Графичара ка Милићу. Немања је успешно заврнуо лопту на другу стативу где је спреман био Вељко Николић и на тај начин поставио и коначан резултат утакмице.

Већ сутра од 13 часова Црвена звезда ће одиграти нову пријатељску утакмицу, и то против екипе БАСК. Шансу ће добити сви фудбалери који данас нису наступили.

Графичар – Црвена звезда 0:5 (0:3)

Стадион: Графичара. Гледалаца: 200. Судија: Александар Анђелић. Стрелци: Срнић у 8′, Јовељић у 15′ (пен) и 42′, Павков у 79′ и Николић у 88′.

Графичар: Станковић, Бумбар, Зорић, Стојић, Средојевић, Љумић, Прерадовић, Црнадак, Лисичић, Шарчевић, Кузмановић.

Црвена звезда: Кахриман, Гобељић, Савић, Фримпонг, Родић, Доналд, Јовичић, Л. Илић, Срнић, Аџић, Јовељић.
Играли су још и: Ераковић, Павков, Хајдин, И. Илић, Николић и Милић.

Претходни текстРадоњић: Од пролећа много очекујем
Следећи текстХајдин: Сјајно је вратити се у Звезду