Како се хране Звездини фудбалери?

160

Стручни штаб Црвене звезде већ неколико месеци јачи је за човека који се брине о исхрани фудбалера Црвене звезде.

Колико је добра исхрана важна у животу човека, а посебно професионалног спортисте, објаснио је др Бранислав Рајић, члан стручног штаба Црвене звезде, човек који је докторирао биомеханику на универзитету Валенсији.

Откад сам овде, променило се доста тога на боље, на моје задовољство и задовољство стручног штаба. На почетку сарадње смо обавили тестирање функционалне дијагностике на бази ДНК из узорка косе. То је нова технологија која се примењује на нашим просторима и добили смо крајње специфичне и индивидуалне параметре. Сваки играч је добио програм исхране на бази онога што смо пронашли. Категорије које смо највише анализирали су алергијске реакције односно нетолеранције што су били кључни фактори приликом израде јеловника. После тога смо приступили програму суплементације односно додатака исхране са циљем да се нарочито у овим периодима трошења организма, излагања великим физичким напорима изврши компензација са, како ми то волимо да кажемо, високим концентрацијама биолошки активних супстанци које су пријатног укуса, лако се апсорбују и чини да се физички радни капацитет држи на високом нивоу — открио је др Рајић.

Хотел у којем су смештени наши првотимци нуди разнолику храну.

Преведено на обичан речник, фудбалери се брже опорављају и освежавају се за сваки наредни тренинг, јер опоравак је увод у наредни тренинг и тако у недоглед. Наравно, овде смо јако добро угошћени, мислим да је избор хране добар, момци су врло дисциплиновани, свакодневно се консултујемо око избора намирница које се овде нуде и после тренинга то обично прате неки протеински шејкови са одређеним додацима. Све у свему, у разговору са играчима приметио сам да им прија то што имају подршку у облику суплемената, што имамо могућности да поразговарамо са сваким од њих и добијемо повратну информацију која нам је јако битна. Надам се да ће и други део припрема бити добро испраћен, да ћемо имато добар резултат.

Фудбалерима Црвене звезде није било потребно много времена да се привикну на нови режим.

Нови режим исхране прија свима, морам да кажем да су „старе куке“ како имам обичај да кажем, искусни првотимци, у почетку најдисциплинованији и држе ту дисциплину све време, а ови млађи полако виде шта старији раде, прикључују се и питају, траже искуства старијих играча. На моје задовољство, после три дана су сви били апсолутно за, сви су прихватили програм исхране и суплементације и видели су, односно осетили на почетку, а тек ће осетити бенефите свега тога. Странци су врло лепо прихватили нови начин исхране и занимљиво ми је било када су ми рекли да никада ни у једном клубу нису имали све овако организовано.

Др Рајић је задовољан сарадњом коју има са стручним штабом.

Лепо сарађујемо, стручни стаб је одличан. Последњи сам дошао и мислим да сам се лепо уклопио — закључио је др Рајић.

Претходни текстЗвезда боља и од Шапчанки
Следећи текст„Хокеј” на преподневном тренингу