Голови и посвете у 2017.

90

Током 2017. године наши фудбалери постигли су много голова. Онај најлепши смо скоро изабрали, а било је и оних одлучујућих, много првенаца, неких на самом старту, а било је и оних пред сам крај утакмице. Сви су вас натерали да се радујете, а неки су били посвећени драгим особама наших играча.

Кренимо од оног гола који је постигнут пред сам крај ове године, а који је Црвеној звезди донео пролеће у Европи. Постигао га је Славољуб Срнић против Келна на Маракани, а већ по самом радовању могло се наслутити за кога је овај погодак:

Гол посвећујем својој девојци која је трудна, као и својој породици! — јасно је било наше крило.

Навијачи Звезде су ове јесени уживали у моћном нападачком тандему који су чинили Боаћи и Пешић. Њих двојица постигли су велики број голова, а некад и доста њих на једном мечу. Ричмонд Боаћи је своје поготке често посвећивао Богу, а након сусрета на Бановом Брду када је дошао до свог 20. у сезони, имао је посебну поруку:

Голове посвећујем мом личном саветнику и пријатељу, Шрадамеду, коме је данас рођендан — рекао је Боаћи.

Александар Пешић је самим својим радовањем и додиривањем браде већ на самом терену јасно показивао за кога су голови, а након што је два пута затресао мрежу против Рада у победи од 6:1, ипак је имао још једну јако лепу посвету:

Ови голови су ми посебно драги јер бих их посветио својој мајци, као поклон за рођендан — са осмехом је причао Пешић.

Један део сезоне обележила је и повреда нашег Бранка Јовичића. Он је задобио прелом кости на мечу против Чукаричког, када је свој првенац у Звезди постигао Филип Стојковић. Наравно, популарни Жуле није имао дилему коме посевећује гол, али је и додао коме је још захвалан:

Мораћу да водим капитена Милијаша на ручак да му се захвалим. Одмах по изласку са терена рекао сам да свој гол посвећујем Бранку Јовичићу. Свима нам је много тешко што је доживео повреду, уз њега је цела екипа и желимо му сви што бржи опоравак — био је јасан наш десни бек.

Бранко Јовичић се неколико месеци касније вратио на терен и то на утакмици против Радника на Маракани. Те вечери два играча су постигла свој први гол за Црвену звезду, а један од њих је управо Бакула, који је био стрелац са беле тачке:

Много сам срећан што сам постигао првенац у дресу Црвене звезде. Захвалио бих се свима на великој подршци, свима у Звезди, пријатељима и породици, трудићу се да се свима одужим! Једино ја знам кроз шта сам прошао, и гол који сам постигао свима посвећујем. Желим да ме здравље послужи — рекао је Јовичић.

Други фудбалер који се тада први пут уписао у листу стрелаца у црвено-белом дресу био је и Звездин универзалац, Марко Гобељић:

Посветио бих првенац својој породици и пријатељима који су од првог тренутка веровали у мене, који су ми подршка у сваком моменту и који знају колико сам сада срећан — поручио је Гобеља.

И наши најмлађи играчи су ове јесени дошли до својих првих голова у најдражем дресу. Први је то учинио Урош Рачић у победи против Бачке од 3:1:

Надам се да ћу још много голова постићи у Звезди, а овај дебитантски посвећујем својој породици — рекао је наш везиста.

Лука Илић је свој првенац постигао у мечу са Мачвом. Звезда је славила са 4:0, а млади Нишлија је тада први пут одиграо свих 90 минута за наш тим:

Гол посвећујем мами и тати који су били на трибинама, а поред њих верујем да су се највише обрадовали Радоњић и Пешић, то су моје Нишлије — одушевљено је испричао Лука након утакмице.

Неко родитељима, а неко свом наследнику. Немања Милић је свој први погодак на стадиону “Рајко Митић“ постигао против Спартака из Москве, а са те утакмице заувек ће носити најлепше утиске:

Много ми значи гол на Маракани, а посвећујем га сину — рекао је Милић.

Владан Милојевић не може да постиже голове на терену, али је зато након велике победе Звезде у Келну знао коме је посвећује што је одмах поручио на конференцији након утакмице:

Победу посвећујемо генерацији која је 1989. године испала од Келна. Ми веома поштујемо историју и надам се да је и тим играчима сада макар мало лакше. Такође И Шекуларцу, нека буде миран јер не желимо да му се нешто деси. Ово је победа и за њега — поручио је шеф стручног штаба.

Наравно, наши момци су највише својих голова посветили вама, а верујемо да ћемо се и на пролеће што више радовати када затресу противничке мреже.

Претходни текстГмитровић: Меч са Војводином је увек дерби
Следећи текстСајт ФК Црвена звезда и на руском језику!