Звездин „eSports“ тим бележи успехе

126

Еспортс тим Црвене звезде, иако је формиран тек пре нешто више од три месеца, већ је почео да бележи сјајне резултате. На турниру „Fortuna LoL 5v5“ у оквиру Games.CON сајма други тим, Црвена звезда Академија, је освојила прво место и тиме донела први пехар у витрине новооснованог клуба.

Момци из овог тима су представљали црвено-беле у познатој игри „League of Legends“ и у узбудљивим мечевима заузели прво место међу 34 пријављена тима. Тим у саставу Матија „Matija Млађеновић, Константин „Saintsu“ Стикић, Сима „Fission“ Сташић, Ђорђе „Djoky“ Војиновић и Михаило „Kimi“ Петровић, уз подршку тренера Милоша Шаиновића и помоћног тренера Немање Глишића, је пребродио све препреке и освојио пехар победника турнира.

Посебно занимљиво је било финале, у којем је тим Црвене звезде повео 1:0 после сјајног и убедљивог првог гејма. Противници у финалу, новосадски „Аddicted еSports“ је брзо узвратио и изједначио на 1:1 у серији која се игра на две добијене партије.

У трећем, финалном гејму, тим Црвене звезде је јако лоше почео и чинило се да ће морати да се задовољи другим местом на турниру. Након 30 минута „Аddicted еSports“ је имао превелику предност и очекивало се да само приведу крају партију и освоје турнир. Међутим, играчи црвено-белих су кроз две сјајне тимске борбе успели да потпуно преокрену резултат и дођу до толико жељене победе.

Победом на овом престижном турниру чланови Црвена звезда Академија тима су доказали да су спремни за веће изазове и за учествовање у професионалним лигама. Они ће представљати Црвену звезду еСпортс у регоналном такмичењу VIP Аdria LOL League, које ће почети средином фебруара.

За то време, први „LoL“ тим Црвене звезде се активно припрема за квалификације за најквалитетнију лигу на нашим просторима – ЕБЛ (eSports Balkan League). Квалификације за ово такмичење почињу средином јануара и знатно појачани први тим жели да их дочека спреман и да кроз њих обезбеди место у лигашком делу такмичења.

„League of Legends“ је тренутно најпопуларнија светска игра у којој се тимови од по 5 хероја боре на мапи, са циљем да освоје противничку базу. Велики број различитих хероја, као и неограничени број разних комбинација и тактика чине ову игру изузетно занимљивом, не само за играње, већ и за гледање.

Финале светског првенства у „League of Legends“ се одржава на највећим светским стадионима и окупља и до 100.000 гледалаца који уживо прате борбе тимова. Путем интернета 63.000.000 људи гледа овај догађај уживо, што је већи број гледалаца него збирни број гледалаца НБА и НФЛ финала.

Процене стручњака су да ће најкасније за 10 година eSports постати олимпијски спорт.

Претходни текстПродаја карата за ЦСКА
Следећи текст„Сезонци“ још повољније на ЦСКА