Партизан – Црвена звезда 1:1 (0:0), 156. дерби

126

У 156. вечитом окршају Црвене звезде и Партизана, виђена су два гола и подела бодова.

Тежак, наквашен терен, у великој мери је отежавао фудбалерима Црвене звезде да успоставе препознатљиву игру којом су ломили противнике ове јесени. Додуше, чињеница је да Звезда није одиграла како уме и како је навикла своје навијаче. У првом делу игре није било много дешавања вредних помена. Црвена звезда је имала једну, али какву прилику! Након центаршута Канге, лопта је прелетела штопере Партизана и пала право на ногу Александра Пешића. Наш нападач је из прве шутирао са четири метара, али је успео да погоди Стојковића који није ни стигао да реагује. На другој страни, Партизан је преко Ожеговића два пута запретио; једном је наш некадашњи фудбалер шутирао веома непрецизно након соло-продора, а други пут је интервенисао Борјан.

Домаћин је од првог звиждука судије заиграо оштро, па је након првог дела игре резултат у картонима био 3:1 за Партизан.

Ни у наставку утакмице квалитет фудбала није био на задовољавајућем нивоу, када се у обзир узме реноме оба ривала. Црвена звезда није успевала да створи шансу, али је на другој страни Партизан био све одлучнији, и због тога је био награђен. У 61. минуту Вујадин Савић је закаснио са интервенцијом, фаулирао је Ожеговића у казненом простору и домаћину је досуђен пенал. Лопту је наместио Сума, и успео је савлада Борјана иако је наш чувар мреже имао лопту на руци; ипак, шут је био снажан и Партизан је повео 1:0.

Звезда је након примљеног гола успела да дође до игре која ју је красила ове јесени. Међутим, Александар Пешић није успео оно што му је са локоћом полазило за ногом током претходних месеци. Након одличне асистенције у простор, Пешић је био сам пред голманом Партизана, али Стојковић је из тог дуела изашао као победник. Убрзо након ове прилике покушао је и Крстичић, али недовољно снажно да би голмана Партизана ставио на веће муке.

Звезда је успела да дође до изједначења у 84. минуту. Након корнера, лопта је стигла до Доналда који је пронашао на малом простору Боаћија, а наш нападач одлично нациљао даљи угао и по земљи погодио „малу мрежу“! Испоставило се да је ово био и последњи гол на утакмици која није обиловала квалитетним и надахнутим потезима.

Када се све узме у обзир, Црвена звезда је задовољнија након 156. дербија. Задржано је девет бодова предности на табели, и екипа је успела да стигне гол минуса.

Партизан – Црвена звезда 1:1 (0:0)

Стадион: ЈНА. Гледалаца: 20.000. Судија: Милорад Мажић. Стрелци: Сума у 62′ за Партизан, Боаћи у 84′ за Црвену звезду.

Партизан: Стојковић, Вулићевић, Милетић, Остојић, Антонов, Евертон, Јевтовић, Сума, Пантић, Ожеговић, Тавамба.
Резеве: Јовичић, Ђуричковић, Митровић, Јовановић, Радин, Илић, Мунир.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић, Доналд, Крстичић, Канга, Срнић, Пешић, Борјан.
Резерве: Супић, Бабић, Гобељић, Рачић, Милијаш, Јовичић, Аџић.

Претходни текстЗвезда дочекује Ниш у 10. колу
Следећи текстМилојевић: Заслужени одмор