Бачка – Црвена звезда 2:2 (1:0)

154

Црвена звезда није успела да у Бачкој Паланци настави своју серију победа у Суперлиги. Мотивисани и храбри фудбалери Бачке успели су озбиљно да намуче наш тим, два пута су водили, али на крају је утакмица завршена ремијем.

Први пут након 17. септембра међу стативе је стао Дамир Кахриман. У екипу се вратио и Душан Анђелковић који је понео капитенску траку на овој утакмици. Фудбалери Бачке заслужују све похвале за приказано у првом делу игре. Нису домаћини могли да парирају у поседу лопте, али када год су имали прилику играли су веома директно и покушавали су да искористе неку од грешака Црвене звезде. А, било их је, нарочито у одбрани — неколико лоших испуцавања, слабе процене али и неспоразуми. Макарић је у два наврата могао да затресе нашу мрежу, али испречили су се једном Вујадин Савић, а једном Дамир Кахриман. На другој страни, Црвена звезда је имала неколико одличних прилика, али за разлику од претходних утакмица, изостала је реализација. Пешић, Гобељић, Срнић, Милић… Били су у ситуацијама да постигну гол, али раскошан таленат показао је голман Лучић. Свакако најбољу прилику пропустио је Пешић који је са неколико метара, након што му је Гобељић спустио лопту главом, шутирао веома снажно али преко пречке.

Домаћини су једини гол постигли у 27. минуту; након неспоразума Кахримана и Стојковића, лопта је стигла до Мићића, искоса, испред казненог простора са леве стране. Мићић је покушао да искористи то што је Кахриман био далеко од гола, упутио је одличан лоб који нису успели на гол линији да пресеку Ле Талек и Анђелковић. Изузетно ефектан гол Мићића који је био сигнал нашим фудбалерима да одлучније крену ка голу. У последњих 15 минута првог дела игре Звезда је стегла обруч око казненог простора Бачке која се грчевито бранила, али резултат се до одласка на одмор није променио.

Владан Милојевић је одмах на почетку другог дела извршио двоструку измену и на терен је послао Милана Родића и Бранка Јовичића, уместо Анђелковића и Гобељића. Звезда је, очекивано, напала са жељом да што пре стигне до изједначења, и то јој је успело у 54. минуту. Након кратке комбинације након корнера, Милић је успео да стигне до лопте пре истрчалог Лучића, она се одбила до Боаћија који је снажно шутирао и успео да погоди упркос „шуми“ ногу противничких играча. Овај гол је донекле опустио наше фудбалере који нису престајали са нападима. На истеку сат времена игре, Срнић је био у новој стопостотној прилици. Било је то сјајно проигравање Боаћија, Срнић је покушао да погоди даљи угао али поново је Лучић одлично интервенисао. Не да се Срнићу да постигне гол, као да је неко зачарао мрежу када је он у питању.

Убрзо је и Милијаш ушао у игру уместо Немање Милића. У наставку утакмице било је мање прилика; Бачка није посустајала, обе екипе желеле су победу, а ближи победи дефинитивно су били домаћини. У 74. минуту, фудбалери Бачке истрчали су брзу контру. Чак петорица фудбалера у плавим дресовима стуштила се ка голу Кахримана који је два пута за две секунде сјајно интервенисао и спасао гол, али то није могао да уради и трећи пут када је Макарић сачекао одбитак. Фудбалери Црвене звезде су свим силама кренули ка голу Бачке не би ли стигли макар до изједначења. У 85. минуту оборен је Пешић у казненом простору, а Ричмонд Боаћи је био прецизан са беле тачке и постигао је свој 22. гол ове сезоне у свим такмичењима.

Испоставило се да је ово била и последња опасна ситуација пред голом Лучића. Црвена звезда није успела да победи, али времена за размишљање о пропуштеним шансама нема, јер ће реализација морати да буде много боља већ у четвртак када на Маракану долази Келн.

Срећно, Звездо!

Бачка – Црвена звезда 2:2 (1:0)

Стадион: „Славко Малетин Вава“. Гледалаца: 4.000. Судија: Марко Поповић. Стрелци: Ђорић у 27′ и Макарић у 74′ за Бачку, Боаћи у 54′ и 86′ (пен) за Црвену звезду.

Бачка: Лучић, Илић, Луковић, Мићић, Балабановић, Швоња, Макарић, Спремо, Ђорић, Живковић, Варга.
Резерве: Жупић, Николић, Клисура, Чековић, Тривуновић, Ивковић, Шарац.

Црвена звезда: Кахриман, Стојковић, Савић, Ле Талек, Гобељић, Анђелковић, Доналд, Срнић, Милић, Пешић, Боаћи.
Резерве: Супић, Бабић, Родић, Рачић, Јовичић, Милијаш, Аџић.

Претходни текстРеми Звездиних дама у 1. колу Купа Србије
Следећи текстМилојевић: Одиграли смо лошу утакмицу