Црвена звезда – Радник 5:0

116

Изабраници Владана Милојевића сигурним кораком настављају да корачају националним шампионатом. По хладном времену пред нешто више од четири хиљаде навијача фудбалери Црвене звезде савладали су Радник из Сурдулице.

Шеф стручног штаба најтрофејнијег српског клуба поново је променио стартну поставу у односу на претходну утакмицу. Међутим, то није ништа променило када је игра црвено-белих у питању. Рани гол постигнут у 11. минуту додатно је олакшао посао тиму из Љутице Богдана. Гобељић се одлично убацио иза леђа одбране гостију, избио сам пред противничког голмана и рутински затресао мрежу. Маестралну асистенцију убележио је Александар Пешић. Од тог момента фудбалери Црвене звезде добили су додатно на мирноћи, стрпљиво су градили акције преко крила на којима су играли Срнић и Аџић. Млади нападач нашег клуба и сам је имао две велике прилике у првом полувремену да се упише у стрелце али му је недостајало и мало среће.

До одласка на одмор, дланове Звездине публике још једном је загрејао Александар Пешић. Поменути Аџић одлично је извео корнер на прву стативу, где је лопту спремно сачекао „свемогући“ Пешић и закуцао у мрежу за убедљиво вођство већ после првих 45 минута.

Наставак сусрета и поред још два гола незаустављивог Нишлије ипак је обележио повратак Бранка Јовичића на терен. Неуморни везиста се опоравио после тешке повреде и прелома ноге и коначно вратио на терен. На иницијативу саиграча Звездина „тројка“ извела је успешно и једанаестерац у 90. минуту и на тај начин поставила коначан резултат. Црвена звезда-Радник 5:0. Тим Владана Милојевића још једном је на делу потврдио да за њега нема малих утакмица. Сигурно да није лако младом стручњаку на клупи црвено-белих да изабере најбољих једанаест фудбалера јер као што је и сам рекао сви заслужују да играју. Тим Симе Крунића деморалисан високим заостатком из првог полувремена, дозволио је да трећи пут узастопно Црвена звезда слави против његовог тима са 5:0.

Бура емоција на највећем српском стадиону изазвана уласком Бранка Јовичића у игру, понела је цео црвено-бели тим у другом полувремену. Уз додатни ветар у леђа са северне трибине низали су се напади Срнића, Аџића, Родића, Гобељића, Милијаша… Двоструки егзекутор момак из Ниша, незаустављиви Александар Пешић. Тешко је речима описати све квалитете које ове јесени приказује Звездин центарфор.

Већ за викенд и он али и сви његови саиграчи имаће нову прилику да потврде свој квалитет на гостовању екипи Бачке.

Црвена звезда – Радник 5:0

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 4.352. Судија: Срђан Јовановић. Стрелци: Гобељић у 11′, Пешић у 45′, 71′ и 77′, Јовичић (пен) у 90′.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Фримпонг, Савић, Родић, Рачић, Милијаш, Срнић, Милић, Аџић, Пешић.
Резерве: Супић, Стојковић, Бабић, Јовичић, Доналд, Канга, Боаћи.

Радник: Васиљевић, Младеновић, Булатовић, Станковић, Керемех, Радовић, Павловић, Гојковић, Пејчић, Жакула, Златановић.
Резерве: Чанчаревић, Миловановић, Пуровић, Миросављевић, Зулфији, Подунавац, Мијић.

Претходни текстЈован и Катарина се позлатили у Загребу
Следећи текстМилојевић: Драго нам је због Бранка