Звезда славила у вечитом дербију кадета!

68

Кадети Црвене звезде се од данас самостално налазе на 1. месту на табели, са остварених 15 победа из 15 утакмица!

Терен: На Ади Циганлији. Судија: Дејан Глигоријевић. Стрелци: Дедијер, 25′ и 75′, Бурмаз у 69′, и Великић у 83′ за Црвену звезду, а Станојловић у 10′ и 72′ за Партизан.

Црвена звезда: Крстовић, Јанкулов, Стајић, Ајдиновић (од 79′ Аџибаба), Савић, Ераковић, Великић (од 86′ Павловић), Радовановић, Бурмаз (од 77′ Купусовић), Дедијер (од 88′ Пулетић), Јочић.

Партизан:Степановић, Радмановац, Ћорковић, Момчиловић (од 87′ Вујановић), Балаж, Павловић, Станојловић (од 79′ Арамбашић), Новаковић, Штулић (од 79′ Штулић), Павловић, Тејић (од 82′ Радојевић).

Обе екипе су у првих 14 кола забележиле по 14 победа, и овај вечити дерби је у сваком смислу био прави дерби, борба за прво место, борба за епитет бољег!

Партизан је у ову утакмицу ушао одлучније и агресивније и то је успео да материјализује већ у 10 минуту. Станојловић је био стрелац водећег гола за госте. Међутим, Звезда је показала да пре свега квалитетом заслужује да дође до гола. Нису наши кадети ни размишљали о спуштању главе, и убрзо је стигла награда. У 25. минуту, Марко Дедијер је сјајним слободним ударцем са 30 метара успео да савлада голмана Степановића! Тај погодак дао је додатну енергију нашој екипи и уследиле су две велике прилике које нажалост није успео да искористи Бурмаз, па се приликом нерешеног резултата отишло на одмор.

У наставку се играло углавном на средини терена, све до минута када је Борисав Бурмаз успео да украде лопту фудбалерима Партизана, повуче, заобиђе голмана и затресе мрежу. На тај начин Бурмаз је наплатио пропуштене прилике из првог дела утакмице.

Ни гости се нису предавали, па је Станојловић својим другим голом, након што је претходно извео леп соло продор и ефектно пребацио нашег голмана успео да поново доведе резултат у егал. Међутим, Звезда није губила присебност, наставила је добро да игра и да напада. Марко Дедијер је пресекао лопту, повукао до шеснаестерца и рутинским ударцем успео да постигне свој други гол, за велико славље Црвене звезде.

Гости су покушавали поново да изједначе, али истакли су се сви фудбалери у дефанзивним задацима, превасходно наш голман и задња линија. Звезда је вребала своју шансу из контранапада; у једном таквом нападу, резервиста Купусовић је повукао лопту све до гола Партизана, његов шут је успео да одбрани голман Степановић, али акцију је добро пратио Лука Великић који је натрчао на одбијену лопту и са 15 метара успео да постигне четврти гол за Црвену звезду. Након овог гола, све је било решено!

Црвена звезда је после 15 кола првопласирана са свих 45 бодова! Заслужено, јер је у директном окршају са највећим ривалом показала да је најквалитетнија екипа у лиги. Браво за наше кадете!

Претходни текстПораз црвено-белих у Малаги
Следећи текстПуача: Победа је последица рада