Шеки, срећан рођендан!

71

На данашњи дан 1937. године рођен је Драгослав Шекуларац, друга Звездина звезда.

Драгослав Шекуларац је рођен у Штипу. Својим головима и играма у Звездином дресу, заслужио је да се нађе у најужем избору најбољег играча нашег клуба свих времена.

„Краљ дриблинга“, друга Звездина звезда иза Рајка Митића, репрезентативац када је Југославија била олимпијски победник, четврта у свету и друга у Европи. Са Звездом, чији је дрес обукао 470 пута, освојио је седам титула државног првака и пет купова.

Шеки има, што је посебно апострофирао, позитиван биланс у дербијима с Партизаном, у утакмицама које је сматрао најважнијим у каријери. За државни тим је одиграо 41 утакмицу и дао шест голова.

Кроз Црвену звезду је прошло више хиљада врхунских спортиста, и сваки од њих је својим примером на терену и ван њега допринео да са поносом, милионска армија навијача изговара име свакога од њих. Ипак, постоје људи, којима је успех предодређен, особе којима је у звездама записано да буду успешне и популарне, без обзира којим се послом бавиле. За то је неопходно да поседујете велики шарм, да будете џентлмен и господин, да вас обожавају у друштву, да сте окружени лепим женама и обавезно нешто што вас издваја од свих осталих, да будете јединствени.

О Шекијевом темпераменту се доста зна, увек се борио за истину и правду, о последицама није размишљао, реаговао је срцем, а не разумом.

Преузео је први тим Црвене звезде као тренер у другој половини сезоне 1988/89. Већ у следећој сезони (1989/90), освојио је дуплу круну са великих девет бодова предности у односу на другопласирани Динамо из Загреба (тада су се за победу добијала два бода). Због физичког обрачуна са службеним лицем, на терену, после меча у Келну у Купу Уефа, кажњен је са седам мечева забране вођења тима у европским куповима. Управа клуба је због немогућности да Шекуларац води тим у Купу Шампиона 1990/91, одлучила да екипу преузме Љупко Петровић, а остало је историја.

Шеки, срећан рођендан!

Претходни текстЗвезда дочекује Обреновчане у Шумицама
Следећи текстДерби Црвене звезде и Визуре отвара 5. коло