Пешић: Пресрећан сам због хет-трика

49

У данашњој победи од 4:0 над Радничким свој први хет-трик у црвено-белом дресу постигао је Александар Пешић. Звездин нападач тако је стигао до 12. поготка у свим такмичењима од почетка сезоне.

Пресрећан сам због хет-трика који сам постигао данас, али са друге стране није ми драго што се то догодило баш у мом граду где сам рођен и где сам направио прве кораке. Али то је фудбал, најважније ми је да смо победили. У почетку је било мало тешко док нисмо навикли на терен, доста је блатњав и зато није било лако играти. На нашу срећу на време смо отворили утакмицу и после је све било лакше. Посебно бих желео да похвалим нашег чувара мреже Борјана и читаву одбрамбену линију на фантастичној партији. Ја сам чак неколико пута видео лопту у голу, али Борјан је одлично реаговао – рекао је Пешић.

Након што је у 41. минуту оборен у противничком казненом простору, Звездин шпиц био је сигуран са беле тачке.

Пенале увек шутирам у десну страну, али овог пута сам имао неки осећај да треба да променим. И на тренингу увек вежбам ударце у десни угао, али испоставило се да могу и на супротној страни да се снађем. Драго ми је да сам оповргао мишљење да играч над којим је начињен пенал увек промаши.

Четврти гол на мечу био је изузетно ефектан.

Можда навијачима није било пријатно док су ишчекивали да упутим ударац, али читава акција је мало дуже трајала јер сам кренуо прво у лево, па ми је лопта застала због рупе на терену. Потом сам кренуо у десну страну и пошто је голман остао на ногама морао сам да урадим још једну финту и пласирао сам лопту левом ногом. На крају је испао леп гол, по мом мишљењу мој најлепши погодак у црвено-белом дресу.

Репрезентативна пауза добро ће доћи изабраницима Владана Милојевића да напуне батерије.

Заиста смо преморени, стално смо у путу, пред овај меч чак нисмо стигли да тренирамо пуним интензитетом. Зато ће нам много значити неколико дана одмора пред наставак првенства. Надам се да ћемо наставити са подједнако ефикасном игром и да такође нећемо примати голове јер то много значи за самопоуздање читавој екипи – поручио је Пешић.

Претходни текстРадоњић и Крстичић у репрезентацији
Следећи текстСавић: Част је предводити ову екипу