Раднички Ниш – Црвена звезда 0:4 (0:3)

132

Фудбалери Црвене звезде су забележили убедљиву победу на нимало лаком гостовању у Нишу, и 13. пут ове сезоне успела је да сачува своју мрежу.

Звездин стратег Владан Милојевић извео је, сасвим очекивано, измењен састав у односу на онај који је пре само три дана истрчао у Лондону. Срђан Бабић је поново био штопер, а заслужени одмор добио је Дамјан Ле Талек. Милан Родић је био стартер на левом беку, а уместо Доналда у везном реду нашао се Урош Рачић. Крилни тандем чинили су Лука Аџић и Немања Милић, а у самом шпицу играо је Александар Пешић.

Прва четвртина утакмица протекла је у изузетно спором темпу, без икаквих узбуђења. Звезда је имала већи посед лопте, али није била конкретна. А онда, за 16 минута, црвено-бели успели су да постигну чак три гола.

У 25. минуту Канга је донео Звезди предност. Велике заслуге за гол иду на адресу Александра Пешића који није одустајао и који је стигао једну непрецизну лопту, а потом у акцију укључио Немању Милића. Уследила је прецизна асистенција у срце казненог простора, и такође прецизан ударац Канге.

Овај гол је додатно стабилизовао екипу Црвене звезде која није створила много прилика, али је готово сваку реализовала. У 41. минуту Канга је послао дубинску лопту ка Пешићу који је успео да је прихвати, са њом уђе у казнени простор и савлада голмана Живковића. Одличну партију Пешић је потврдио и четири минута касније. Над њим је начињен једанаестерац, а Пешић је узео лопту и са беле тачке погодио за миран одлазак на одмор.

У наставку утакмице Црвена звезда је спустила лопту, свесна да је највећи део посла обавила у првих 45 минута игре. Раднички је покушавао да поправи утисак, а најближи голу био је средином другог дела игре, међутим Милан Борјан је у три секунде два пута фантастично реаговао и спречио да Црвена звезда прими тек четврти гол у првенству.

На другој страни, Александар Пешић је успео да упише хет-трик. Играо се 74. минут када је Пешић успео да прихвати лопту и предрибла голмана Живковића за 4:0.

Тренер Милојевић шансу је у наставку пружио и Луки Илићу, Ненаду Милијашу и Немањи Радоњићу. Промене резултата није било, и Црвена звезда је на тај начин стигла до 14. победе ове сезоне.

Раднички Ниш – Црвена звезда 0:4 (0:3)

Стадион: „Чаир“. Гледалаца: 6.000. Судија: Јован Шегрт. Стрелци: Канга у 25′, Пешић у 37′ и 41′ и 74′.

Раднички: Живковић, Мијаиловић, Стојановић, Мркић, Арсић, Распоповић, Ковачевић, Субић, Јовановић, Симуновић, Нома.
Резерве: Стојановић, Живковић, Јовановић, Станковић, Миладиновић.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Бабић, Родић, Рачић, Крстичић, Канга, Аџић, Милић, Пешић.
Резерве: Супић, Фримпонг, Гобељић, Милијаш, Л. Илић, Радоњић, Боаћи.

Претходни текстЦрвено-бели поново бољи од Бледа
Следећи текстМилојевић: Тако се односи према дресу