Милојевић: Очекујем спектакл

58

Фудбалери Црвене звезде у оквиру 16. кола Суперлиге Србије гостују Радничком у Нишу. Меч је на програму у недељу, 5. новембра, од 17 часова.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић изнео је своја очекивања пред овај сусрет.

Нешто више о ономе што вас све занима, о физичком стању мојих играча, знаћемо после данашњег тренинга. Вратили смо се са пута јуче и према првим информацијама које имам сви се осећају добро, немамо никаквих проблема. Идемо у фудбалски град, знамо шта Раднички значи за Ниш. Јако поштујем све тимове који имају богату историју. Сигуран сам да је Раднички више од клуба за навијаче, знамо какву подршку Мераклије пружају својим фудбалерима. Раднички је показао да је амбициозан клуб са амбициозним руководством и зато сам сигуран да нас очекује тешка утакмица. Они имају изузетно респектабилну екипу и мислим да су главни фаворити да изађу у Европу на лето. Очекујемо да стадион буде испуњен до последњег места и да нам навијачи у овом тренутку, када су нам најпотребнији, помогну да дођемо до победе. Лепо је играти у Нишу. Док сам био млађи, у том периоду је Раднички направио свој највећи успех у историји,изнедрили су мниого добрих играча, доста њих је касније и играло у Звезди. Зато сам сигуран да нас очекује спектакл у Нишу – рекао је Милојевић.

Звездин стратег истакао је да је читава екипа потпуно фокусирана на меч у Нишу.

Ја сам заборавио утакмицу у Лондону. Размишљам само о мечу са Радничиким.

Вољом жреба изабраници Владана Милојевића након тешких утакмица у Лиги Европе имају и тешка гостовања у домаћем првенству.

Сада смо искуснији него што смо били прошлог пута након мечева са Келном и Арсеналом, мислим да играчи не би требало да понављају грешке од тада. Мада, нисмо ми правили неке велике грешке ни у тим утакмицама. То је тако, играчи морају да буду свесни да немамо много времена за одмор. Свако од њих мора да има аутомотивацију, да покрене себе пред сваки меч. Не бих се враћао на те факторе који постоје, јеро ни морају све да превазиђу. Верујем да ће сутра на терену бити све у реду.

Након меча са Арсеналом, тренер лондонске екипе Арсен Венгер изнео је похвале на рачун игре Црвене звезде.

Сигурно нам је драго када чујете лепе речи од таквог тренера. Са друге стране, увек су вам такве речи хвале обавеза више. Мислим да су моји играчи показали да могу, да вреде и мислим да то може да се надогради вредним радом. Свесни су да морају да се труде још више.Пријају похвале, али је јако велика обавеза кад чујете такве речи од једног еминентног стручњака, једног од најбојег у Европи. Није то само куртоазија, покушавам да покажем својим играчима да шта год добро да ураде, то мора да им буде подстрек да буду још бољи . Фудбал је такав, нико се више неће сећати те утакмице, она иде у анале, а пред вама су нова доказивања. Зато је фудбвал спорт таткав какав јесте и зато је и леп – поручио је Милојевић.

Претходни текстЗвезда у Аранђеловцу
Следећи текстРезултати млађих категорија