Земун – Црвена звезда 0:1 (0:0)

56

Црвена звезда је тријумфом у Земуну окончала први циклус Суперлиге. После 15 кола, Црвена звезда заузима прво место на табели.

Услед веома густог распореда и великог броја утакмица коју су црвено-бели одиграли за свега три и по месеца, шеф стручног штаба Владан Милојевић одлучио је да делимично „измеша карте“ пред пут Црвене звезде у Лондон. У задњој линији заиграли су Гобељић, Фримпонг који се вратио након повреде, Бабић и капитен Анђелковић. Испред њих је била стандардна тројка Доналд — Крстичић — Канга, а овога пута су и Пешић и Боаћи били у стартној постави.

Земун се храбро и ангажовано супротставио Црвеној звезди. Земун, који у својим редовима има неколицину фудбалера који су прошли Звездину омладинску школу, био је током већег дела утакмице сасвим равноправан ривал црвено-белима. Иако је главни арбитар допустио течнију и нешто оштрију игру, утакмица је била лепа за гледање јер није било честих прекидања акција. И поред тога, у првом делу игре виђено је свега неколико опасних напада на обе стране.

Звезда је најчешће претила са дистанце. Канга је у свом стилу запретио али овога пута, за разлику од неких ранијих утакмица, није успео да погоди оквир гола. Нешто успешнији био је Доналд; Звездин везиста је са 30 метара шутирао прелепо, под пречку, али Шаранов је направио параду и успео је да избаци лопту у корнер. Солидну прилику имао је и Пешић након асистенције Канге, али и његов ударац је одбранио Шаранов; Пешић није био у идеалној позицији, али је успео да погоди оквир гола.

Земун је најбољу прилику имао већ у трећем минуту после корнера када је Вучић главом шутирао поред стативе. Још неколико опасних напада организовао је расположени Димић, али Земунци нису успели ниједном да шутну у оквир гола Црвене звезде.

У наставку утакмице Звезда је, како је време одмицало, била све конкретнија, „стезала је обруч“ око гола домаћина и на крају је и успела да постигне толико жељени гол. Посебно опасна Црвена звезда је била након што је тренер Милојевић извршио двоструку измену, и на терен послао Немању Радоњића који је играо на десном боку, и Милана Родића. Прва изврсна прилика виђена је у 58. минуту. Најпре је Пешић рекламирао играње руком штопера Земуна након његовог ударца главом, а у наставку акције се лопта одбија до Боаћија који је из окрета шутирао, али поред стативе. Радоњић је такође у два наврата шутирао, али није успео да погоди оквир гола. Александар Пешић јесте успео неколико минута касније, али његов ударац у доњи десни угао спретно брани Шаранов који се данас истакао на голу Земуна, и поново показао да се ради о квалитетном голману.

Последњи адут Милојевића био је Ненад Милијаш, Земунац који одлично познаје Градски стадион. У 81. минуту Црвена звезда је организовала стрпљиву акцију која је крунисана голом. Пешић и Канга су комбиновали, затим се Пешић изборио за позицију за центаршут на левој страни, послао је веома употребљиву лопту по земљи ка петерцу, а Ричмонд Боаћи поново показао изванредан осећај за постављање — био је баш тамо где треба и спретно је прикуцао лопту у мрежу Земуна!

Испоставило се да је ово био иу кључни моменат на утакмици. Црвена звеза је стигла до нове победе, успела је да донекле одмори поједине играче и предстоји јој пут у Лондон на утакмицу против Арсенала.

Земун – Црвена звезда 0:1 (0:0)

Стадион: „Градски стадион“, Земун. Гледалаца: 3.500. Судија: Бојан Николић. Стрелци: Боаћи у 81′.

Земун: Шаранов, Лечић, Цветковић, Димић, Ласицкас, Луковић, Милутиновић, Кисо, Трајковић, Вучић, Младеновић.
Резерве: Милошевић, Асани, Бељић, Бубања, Марковић, Вуковић, Ђаловић.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Фримпонг, Бабић, Анђелковић, Доналд, Крстичић, Канга, Срнић, Пешић, Боаћи.
Резерве: Супић, Родић, Милијаш, Л. Илић, Аџић, Радоњић, Милић.

Претходни текстЗвезда спремна за нови мини-циклус и МЗТ
Следећи текстМилојевић: Поносан сам