Прва победа црвено-белих у БПШ Суперлиги

69

Одбојкаши Црвене звезде савладали су после велике борбе Спартак у Љигу са 2:3, по сетовима 24:26, 25:20, 27:25, 22:25, 9:15, у 3. колу БПШ Суперлиге Србије.

Црвено-бели су до прве победе у новој сезони дошли после пет сетова и преокрета који су направили, иако је домаћин водио са 2:1 и имао предност у четвртом сету. Испоставило се да је Спартак био врло тврд орах за нашу екипу која је освојила прве бодове у Суперлиги.

На почетку првог сета домаћин је био бољи ривал. Сјајним сервисима Миловановића Спартак долази до вођства од 9:3. Међутим, црвено-бели су се брзо консолидовали. Узвратили су одличним сервисима. Прво је Милутин Нејић забележио ас, потом Никола Јовановић, а затим и капитен Александар Гмитровић, после чијих сервиса је наш тим успео да изједначи 11:11. Играо се поен за поен, а Никола Петровић је својим првим асом довео наш тим у вођство (15:16). Поново је уследила резултатска клацкалица, да би домаћи везали два поена за вођство од 21:20, након чега је Кобиљски затражио тајм аут. Звезда је узвратила преко Нејића, а онда и блоком Петровића поново повела. Гмитровић је донео сет лопту нашем тиму, али су домаћи успели да изједначе. Поново је капитен био на висини задатка, донео нову сет лопту коју овога пута црвено-бели користе – 24:26.

После изједначеног почетка другог периода игре, Спартак је успео да након техничког тајм аута веже три поена и поведе са 15:11 због чега је Кобиљски затражио тајм аут. Нову серију домаћи праве на сервис Лазаревића. Миловановић је успео да забележи два блока, а Спартак је повео са 22:14. Домаћин долази до седам сет лопти, али Звезда успева да веже три поена, блоком Николе Јовановића и асом Николе Стоковића. Ипак, Спартак је искористио четврту сет лопту да изједначи – 25:20.

Прву озбиљнију предност у трећем сету Спартак је стекао везавши три поена за 11:8, али су наши одбојкаши блоком Петровића и поеном Гмитовића изједначили. Играло се веома чврсто на обе стране, а екипе су се до саме завршнице смењивале у вођству. Звезда је после грешке домаћих прва стигла до сет лопте. Стоковић је тада ушао уместо Јовановића, али је Спартак успео да изједначи, па је Кобиљски затражио тајм аут. Домаћи су потом стигли до сет лопте, али је Машуловић одличним блоком донео ново изједначење. Лазаревић је донео Спартаку нову сет лопту коју су искористили и повели са 2:1 – 27:25.

Одбојкаши Спартака повели су са 17:14 у четвртом сету, па је Кобиљски затражио свој први тајм аут. Звезда је успела да се после блока Машуловића и аса Гмитровића примакне на поен заостатка, али су онда уследиле две грешке наших одбојкаша због чега је Звездин стратег искористио и други тајм аут. У самој завршници црвено-бели су везали четири поена, Гмитровић, Нејић два поена и блок Јовановића донели су нашим одбојкашима преокрет (21:23). Нејић је потом донео две сет лопте, а онда и ас сервисом изједначење – 22:25.

До предности у одлучујућем петом сету Звезда је стигла поенима Нејића и Гмитровића за 2:5. На промену страна после блока Машуловића наш тим одлази са вођством од 5:8. Спартак успева да се примакне на само један поен (8:9), али наша екипа осваја наредних пет поена и долази до шест меч лопти. Другу су црвено-бели искористили за 9:15.

Најефикаснији у Звезди био је капитен Александар Гмитровић са 28 поена, а сјајну партију пружио је и Милутин Нејић који је освојио 20 поена. Двоцифрен је био и Никола Јовановић који је освојио 10 поена.

Одбојкаше Црвене звезде у среду (18 часова) очекује дуел осмине финала Купа Србије против Младог радника у Пожаревцу, адок ће наредног викенда у 4. колу БПШ Суперлиге Србије дочекати Нови Пазар.

СПАРТАК (Љ) – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:3 (24:26, 25:20, 27:25, 22:25, 9:15)

Љиг – Дворана: ОШ Сава Керковић. Гледалаца: 150. Судије: Милан Милошевић и Јован Јовановић. Трајање меча: 127 минута.

СПАРТАК: Максимовић, Маринковић 15, Шајић, Гајевић 20, Матић, Ђорђевић 19, Лазаревић 9, Оковић 2, Миловановић 17, Јанковић (либеро). Нису играли: Јестровић, Мирковић. Тренер: Марко Симић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Стоковић 1, Гмитровић 28, Машуловић 8, Петровић 5, Нејић 20, Јовановић 10, Н. Павловић, Андоновић 5, Д. Павловић. Нису играли: Несторовић, Додић. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстПораз црвено-белих у продужецима
Следећи текстЗвезда рутински у Вршцу