Црвена звезда убедљива у Панчеву

72

Одбојкашице Црвене звезде оствариле су трећу узастопну победу у БПШ Суперлиги Србије, у 3. колу, над Динамом у Панчеву резултатом 0:3, по сетовима 13:25, 20:25, 16:25.

Црвено-беле су након техничког тајм аута у првом сету везале четири понеа, два блоком Милке Стијпић и Саре Вучићевић, и резултатски су одмакле домаћину (10:15). Одмах потом праве серију од 1:6 и стичу недостижно вођство (12:21). До краја првог дела игре дозволиле су ривалкама још само један поен и повеле са 13:25.

Други сет је био много занимљивији. Екипе су се смењивале у вођству све до саме завршнице. Након тајм аута Мирјане Мусулин наша екипа прави серију од 1:4 и долази до предности од 18:20. Реагује и Владисављев тајм аутом, али то не помаже много екипи Динама. Домаће освајају поен, а потом на сервис Милке Стијепић Звезда везује четири поена. После аса Стијепићеве и блока Николине Лукић црвено-беле су стигле до пет сет лопти. Другу је искористила Лукићева да дуплира вођство свог тима – 20:25.

Звезда је у трећем сету у потпуности контролисала игру и резултат. Серијом од 1:7 Црвена звезда стиче вођство од 4:11. У завршници долази наша екипа и до двоцифрене предности после блока Стијепићеве и грешке домаћих (10:20). Блоком Кристине Ђурић Звезда долази до девет меч лопти, а након нове грешке одбојкашица Динама црвено-беле славе нови тријумф – 16:25.

Најефикасније у редовима Црвене звезде биле су Милка Стијепић и Бојана Миленковић са по 13 освојених поена.

Црвена звезда је и после трећег кола прва на табели са максималним учинком, а у наредном колу наше одбојкашице гостују екипи Клек МД Зрењанин.

Пре тог сусрета Звездине даме очекује дуел осмине финала Купа Србије против екипе Миленијум из Ниша. Иако је било предвиђено да се тај сусрет одигра у Нишу, ипак ће се одиграти у Београду, у дворани УСЦ Вождовац, у среду 1. новембра у 18 часова.

ДИНАМО – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (13:25, 20:25, 16:25)

Панчево – Дворана: ХС Стрелиште. Судије: Јована Вуковић и Владимир Симоновић. Трајање меча: 68 минута.

ДИНАМО: Симић, Ђурђевић (либеро), Јовановић 2, Павловић 9, Ћук 1, Михаиловић, Сорак 4, Петковић 2, Јејић, Стојковић 6, Марковић 14, Митровић 1. Тренер: Александар Владисављев.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чанак 7, Стијепић 13, Ђурић 2, Марковић 3, Милуновић, Ђорђевић, Миленковић 13, Тасић 3, Букилић 1, Вучићевић 5, Лукић 9, Степановић (либеро). Тренер: Мирјана Мусулин.

Претходни текстЗвезда на нивоу финала Лиге шампиона
Следећи текстПораз црвено-белих у продужецима