Боаћи ушао у историју!

112

Голом против Спартака из Суботице, наш нападач Ричмонд Боаћи ушао је у историју Црвене звезде!

Гол Ричмонда Боаћија против Спартака био је укупно његов 13. ове сезоне, а 29. у Звездином дресу — у свим такмичењима. Тиме је Боаћи избио на прво место листе стрелаца када су у питању сви странци који су наступали за Црвену звезду. Боаћи је 29 голова успео да постигне након 40 одиграних утакмица.

Наравно, у статистику нису ушли фудбалери из бивших југословенских република.

Ричмонд Боаћи је након дуела са Суботичанима претекао Хуга Виеиру који је за сезону и по у Црвеној звезди успео 28 пута да се упише у стрелце. На трећем месту листе стрелаца када су у питању странци налази се Каду Мендес, стрелац 26 голова.

Захвалан сам Богу што ми је дао прилику да постанем део историје овако великог клуба. Историју не пише само један човек. Захваљујем се мојим саиграчима, они су велики део мог успеха јер су ми својојм љубављу и тимским духом који заједно градимо много помогли на свакој утакмици и код сваког гола. Такође, читав стручни штаб има важну улогу у мојој игри и много сам им захвалан на свему што раде. Велико хвала и феноменалним навијачима Црвене звезде који својом подршком извлаче на терену најбоље из сваког од нас. Веома сам срећан што сам постао странац који је постигао највише голова у Звездиној историји, али тренутно размишљам само о томе како да постигнем још више голова и остварим још запаженији траг — рекао је Ричмонд Боаћи.

Честитамо, Ричмонде!

Претходни текстГобељић: У најјачем саставу на Земун
Следећи текстЗвезда разбила Медвешчак