Милијаш: Не пристајемо на бод

61

Уочи меча групе „Х“ Лиге Европе који Црвена звезда у четвртак игра против Арсенала Звездин капитен Ненад Милијаш истакао је дас ви играчи са нестрпљењем ишчекују почетак утакмице.

Као и навијачи, и ми играчи једва чекамо утакмицу. Не бих потцењивао друге екипе у групи, али се зна да је Арсенал највеће име, као и једно од најзвучнијих имена уопште у светском фудбалу. Мени је драго што ће сви моји млади саиграчи имати шансу да играју против Арсенала, јер су то утакмице које се памте читавог живота, које се препричавају, баш као што је то случај са генерацијом која је победила Арсенал 1978. године. Надам се да ћемо ми пружити добру партију, да ћемо одиграти онако како можемо и како радимо и тренирамо, јер нам то до сада даје резултате. Не видим зашто тако не би било и против Арсенала. Они су живи људи, јесу сигурно фаворити и зато ћемо их поштовати, али се нећемо уплашити – рекао је Милијаш.

Звездин капитен истакао је да, када би му неко понудио, не би прихватио нерешен резултат.

Не бих, јер би то значило да не играмо сутра утакмицу. Бод би нам сигурно значио у наставку такмичења, али нећемо сигурно играти на бод. Пробаћемо својом игром да победимо. Јесте Арсенал велика екипа, али моји играчи имају превелики мотив, биће пун стадион. Када бисте питали и остале мислим да већина не би прихватила, не зато што ми мислимо да смо бољи, али не треба нам одузимати шансу и наду. Радили смо, спремали се за утакмицу, одиграћемо на најбољи начин па ћемо видети шта ће бити.

Ненад Милијаш део каријере провео је у енглеској Премијер лиги.

Причали смо, можда више о последњој утакмици оваквог ранга коју смо играли против Бајерна, а мање о периоду у Премијер лиги. Знају они шта је Арсенал, гледају га сваког викенда на телевизији. Не треба им додатно објашњавати каква је екипа и колика је њена величина. Битно је што такав један Арсенал долази на Маракану и што су ови играчи заслужили после много година да такву екипу доведу на свој стадион. Свесни су они тога, знају шта могу да добију, не могу да изгубе много. Имамо још увек времена да се уз шефове инструкције спремимо. Сви смо свесни значаја утакмице. Показали смо да можемо да играмо добро кад смо заједно. Дуг пут смо прешли до ове утакмице, многи нису веровали у нас, али најбитније је да ми верујемо у себе.

Велико интересовање за меч и потражња карата нису заобишле ни наше првотимце.

Било је много позива и породице и пријатељи, сви покушавају да дођу до карата. То су слатке муке за нас, много времена смо чекали да дођемо у ситуацију да морамо да јуримо и тражимо карте. Све смо стигли да обезбедимо и сада можемо да се фокусирамо само на утакмицу и на оно што нас очекује на терену.

Звездин капитен истиче да подршка екипи много значи пред сутрашњи меч.

Знамо да су навијачи наш 12. играч. Стадион је већ распродат, сви смо свесни да ће сутра, чак и они који нису нашли карту, крај телевизора пратити утакмицу. Најбитнија тема ће бити Црвена звезда. То је притисак, али заиста леп. Захвалио бих се нашим навијачима који нам пружају подршку на свакој утакмици, против кога год да играмо. Сутра је пред нама велики меч, знамо сви шта нам је чинити, борићемо се колико год можемо. Видећемо шта ће бити на крају – поручио је Милијаш.

Претходни текстМилојевић: Звезда заслужује овакву утакмицу
Следећи текстЗвезда и Графичар настављају сарадњу