Напредак – Црвена звезда 1:0 (0:0)

128

Фудбалери Црвене звезде забележили су први пораз ове сезоне. Екипа Владана Милојевића није имала довољно снаге против изузетно мотивисане екипе Напретка.

Иако је само три дана раније Звезда играла изузетно напорну утакмицу у оквиру Лиге Европе, шеф стручног штаба Владан Милојевић није много изменио стартну поставу против Крушевљана. У нападу је заиграо Александар Пешић уместо Боаћија, а Ненада Крстичића заменио је од првог минута Урош Рачић. Такође, Рикардињо се поново нашао у старној постави.

Први део игре обиловао је прекидима, међусобним кошкањима фудбалера и разговора са главним арбитром. Узостале су шансе и голови, али не може се рећи да је утакмица била незанимљива. Обе екипе имале су по једну добру прилику. Црвена звезда је запретила после прекида, тачније уигране акције. Срнић је одлично пронашао Пешића који је био сам, шутирао је из окрета са неколико метара, али право у голмана Петровића. Са друге стране, Напредак је најбољу прилику имао преко Аливодића који је из волеја шутирао, искоса са десне стране, веома снажно али преко гола.

Тренер Милојевић је одмах на почетку другог дела шансу указао Ненаду Крстичићу. Напредак је у тим моментима био бољи ривал на терену, и видело се да нашим фудбалерима недостаје снаге и покретљивости. Крушевљани су неколико пута претили из контранапада, али нису имали довољно концентрације те су сви њихови шутеви завршили ван оквира гола.

Црвена звезда је успела да наметне иницијативу и створи неколико прилика у последњој четвртини утакмице. Срнић се у два наврата нашао у доброј ситуацији; први пут је шутирао главом поред гола након центаршута Радоњића, а други пут је натрчао на лопту коју није успео да захвати Пешић, шутирао снажно и погодио пречку. Доналд је такође имао веома добар покушај са ивице казненог простора, али је веома лепо интервенисао Петровић.

Због бројних прекида утакмице, судија Мажић је игру продужио за седам минута. Звезда је покушала да уложи и последњи атом снаге како би постигла гол, међутим то је у последњим тренуцима меча успело Напретку. Искористили су Крушевљани мањак играча Звезде у одбрани, организовали контру и лопта је стигла до Митровића. Он је запазио да Борјан није најбоље постављен, упутио је сјајан лоб ударац и затресао мрежу за велико славље домаћина, а први пораз Црвене звезде у првенству ове сезоне.

Осим Крстичића, у другом полувремену су играли и Ричмонд Боаћи и Ненад Милијаш.

Следи репрезентативна пауза која ће за Црвену звезду бити нешто краћа, јер је већ 11. октобра очекује утакмица у оквиру 1/16 финала Купа Србије.

Напредак – Црвена звезда 1:0 (0:0)

Стадион: „Младост“. Гледалаца: 8.000. Судија: Милорад Мажић. Стрелци: Митровић у 97. минуту.

Напредак: Петровић, Миладиновић, Маркоски, Шљивић, Митровић, Вешковац, Вукановић, Боранијашевић, Урошевић, Аливодић, Касалица.
Резерве: Јанковић, Симоновић, Ескић, Милисављевић, Вулић, Јесе, Ђерић.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Бабић, Ле Талек, Гобељић, Доналд, Рачић, Рикардињо, Срнић, Радоњић, Пешић.
Резерве: Супић, Анђелковић, Милијаш, Баиновић, Крстичић, Аџић, Боаћи.

Претходни текстЗвезда и Медигруп сарадња која траје
Следећи текстМилојевић: Такав је фудбал