Црвена звезда шампион Србије на кружним стазама!

254

АКСК Црвена звезда је нови шампион државе на кружним стазама за 2017. годину!

После 1988. године када смо последњи пут били шампиони и након прошле године када је клуб поново активиран и у својој повратничкој сезони освојио вицешампионску тилулу, Црвена звезда је ове године заслужено дошла до титуле првака државе.

Велике заслуге за успех припадају људима који воде клуб и који су направили одличан одабир такмичара за већ поменути успех, баш као и самим такмичарима који су директно на стази кроз велике борбе допринели да Звезда дође до титуле.

Последња овогодишња ауто трка на кружним стазама одржана је на стази Берановц поред Краљева.

У класи 1 (мали Н) Лазаревић Никола није имао среће да се домогне титуле шампиона иако је победио у првој, а трећи завршио другу трку, јер је после прве трке дисфалификован (на мерењу био лакши 4 кг), па је остао жал за титулом. Показао је изузетан таленат који је пренео из картинга. За утеху, он је у категорији јуниора постао вицешампион. Изузетно је млад и пред њим је тек време доказивања.

У класи 2 (хибрид) Давидовски Виктор је победом у првој и другим местом у другој трци само потврдио освајање титуле шампиона.

У класи 3 Филиповић Драган је са две победе у последњем тркачком викенду успео да преотме прво место конкурентима и такође заузме прво место у генералном пласману.

У класи 9 (СП) Тошић Александар је пропустио већи део шампионата због инцидента у првој трци, али се зато посветио клубу и допринео да Звезда буде шампион државе.

Возачи који су такође учествовали у освајању шампионске титуле су и Тошић Часлав у класи 2 који је на крају заузео треће место у генералном пласману, Цветић Бранислав у класи 2, Деретић Мирко у класи 3.

АКСК Црвена звезда се свим такмичерима захваљује на великом доприносу и верује у још успешнију следећу сезону, са још више појединачних титула!

Претходни текстВреме је за нове ствари
Следећи текстДејан Јовељић продужио уговор!