Црвена звезда – БАТЕ Борисов 1:1 (0:0)

172

Скоро пуну деценију чекала је Црвена звезда да поново буде део европске елите. У првом колу групне фазе Лиге Европе на реновирани терен стадиона „Рајко Митић“ у 21 сат изашли су фудбалери најтрофејнијег српског клуба и белоруског представника.

Тренер Владан Милојевић после блиставих партија својих изабраника током квалификација одлучио се за стартних једанаест који су изнели и највећи терет елиминационих рунди. Млади стручњак на располагању је имао све играче изузев теже повређеног Бранка Јовичића.

Од првог звиждука судије Арановскија било је јасно да црвено-бели наспрам себе имају искусан тим, који је дуго на окупу и који већину ситуација на терену решава увежбаним аутоматизмима стеченим током година заједничког играња. У првих 45 минута било је лако уочљиво да су оба стручњака добро проучили игру ривала и да ће сусрет бити тврд и неизвестан. Све време фудбалери Борисова дисали су за врат играчима српског представника. И поред тога, у неколико наврата, тим из Љутице Богдана успео је озбиљно да запрети. Углавном су то били покушаји Немање Радоњића који је са леве стране лако улазио у средину и покушавао да угрози гол Шербитскова. Такође, Боаћи се врло добро извлачио на страну и добром кретњом у првом полувремену створио је себи две полуприлике. Са друге стране гости су погодили пречку после једне брзе контре и то је било све у првом делу.

У другом полувремену виђен је прави мушки, „фајтерски“ фудбал. Видела се огромна жеља момака у црвено-белим дресовима. Маракана је експлодирала у 53. минуту када је Доналд избацио Стојковића на бок, овај упутио приземан центаршут који је спреман дочекао Радоњић и довео Звезду у вођство. Од тог момента па у наредних 15-ак минута гости су неколико пута били у нокдауну, међутим недостајало је среће да најтрофејнији српски тим постигне други гол и на тај начин стекне тешко достижну предност. Готово идентичну акцију као код првог кола није успео на исти начин, поготком да заврши Срнић. Прштало је са свих страна пред голом Борисова, Радоњић, Канга, Боаћи, били су за по неколико центиметара непрецизни. Казна за промашаје стигла је у 72. минуту. Бивши фудбалер Војводине, Мирко Иванић центрирао је са десне стране а Сигневич једину праву прилику свог тима претворио у погодак.

Уследили су нови урагански напади Црвене звезде, Белоруси су неколико пута скидали кожу са шиљка, али на крају су успели. Издржали су све налете српског представника и кући се враћају са бодом, иако су по свему приказаном, заслужили да терен напусте погнутих глава. Или боље речено, и поред ремија Доналд и читав тим заслужују да буду поносни на свој први европски наступ.

Не постоји ниједан разлог због којег треба да буду незадовољни. Оставили су срце на терену, створили сијасет прилика, у свим елементима надиграли ривала, али нису имали спортске среће.

Уколико овако буду играли у даљем такмичењу, сигурно да имају чему да се надају.

За две недеље следи гостовање екипи Келна, а до тог сусрета потребно је одиграти и три утакмице у националном шампионату. Већ у недељу тренер Милојевић и његови изабраници гостују Вождовцу, великом дужнику из претходне сезоне.

Црвена звезда – БАТЕ Борисов 1:1 (0:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 40.284. Судија: Јевхен Арановскиј (Украјина). Стрелци: Радоњић у 53′ за Црвену звезду, а Сигневич у 72′ за Бате.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић, Доналд, Крстичић, Канга, Срнић, Радоњић, Боаћи.
Резерве: Кахриман, Фримпонг, Гобељић, Милијаш, Аџић, Рикардињо, Пешић.

БАТЕ: Шербитски, Риос, Гаудичик, Пољаков, Володко, Драгун, Гордеичук, Иванић, Стасевич, Родионов.
Резерве: Веремко, Јаблонски, Берецкин, Сигневич, Туоминен, Бага, Володко.

Претходни текстЦрвена звезда мтс и Локомотива – обавештење
Следећи текстМилојевић: Желели смо и други гол