Убедљив пораз од Југовића

84

Екипа из Каћа нанела је нашем тиму најтежи пораз на шампионату, било је 5.5:0.5 у корист Југовића.

Ривал није успео да слави само на првој табли, где је Алекса Стриковић успео да ремизира са руским велемајстором Александером Морозовичем. На свим осталим таблама Југовић је однео цео бод. На другој табли, други шахиста Србије, Милош Перуновић надиграо је Стојановић Михајла. Исто је учинио и Душан Поповић у мечу са Бошком Абрамовићем на трећој табли, као и Никола Несторовић против нашег капитена Стефана Ђурића на четвртој. Први бод противнику донео је Борко Лајтхајм тријумфом над Радованом Говедарицом на петој табли, док је Зоран Арсовић надиграо Сашу Величковића на шестој табли.

Победом против Звезде, тим из Каћа нашао се на деоби друге позиције са тимом Итаке који је ремизирао са краљевачком Слогом, док се на прво место пробила екипа Словена који је у деветом колу савладао Нафтагас. Минимални тријумф забележио је и Светозар Глигорић у дуелу са ВШК Свети Николај, као и Јелица која је била боља од Новосадског ШК. Победу је уписао и Омладинац против Параћина.

Црвена звезда после девет кола има два бода и заузима последње место на табели. Уколико не забележи победе у оба преостала кола, неће избећи повратак у Другу лигу Србије.

Претходни текстРикардињо: Могу много више
Следећи текстПораз у првом припремном мечу