Други реми у низу

58

Шесто коло може се назвати “колом ремија” у Првој лиги Србије, пошто су чак четири дуела завршена поделом бодова. Међу екипама које су освојиле бод нашла се и Црвена звезда. То је други дан у низу за црвено-беле да су успели да избегну пораз и остваре позитиван учинак, што показује да постоји напредак и континуитет.

Звезда је у шестој рунди такмичења ремизирала са екипом Јелице. Нерешени исходи виђени су само на прве две табле, док су екипе на осталим однеле по две победе. Тим из Горачића славио је на трећој табли, где је ИМ Марко Ненезић био бољи од нашег Бошка Абрамовића, односно на петој, где је Милош Рогановић надиграо Радована Говедарицу. Звезди су тријумфе донели капитен Стефан Ђурић победом на Бобаном Богосављевићем на четвртој табли, односно Боривоје Вујачић који је славио против Вука Ђорђевића на шестој табли. У следећем колу црвено-бели шахисти састају се са тимом Светозар Глигорић у мечу који ће за Звезду можда одредити и остатак сезоне.

У осталим мечевима Југовић је са 4.5:1.5 надиграо ВШК Параћин. Истим резултатом славила је и Итака у дуелу са Новосадским ШК. Сви остали дуели завршени су ремијем.

Уочи седмог кола прво место на табели држи екипа Југовић, док другопласирана Итака заостаје бод, а трећепласирани Словен три бод. На последњој позицији са два освојена бода налази се Црвена звезда, док су изнад са бодом више Омладинац, Параћин и Светозар Глигорић.

Претходни текстЦрвено-бели победили Борац
Следећи текстКосановић: Играмо енергично и квалитетно