Звезда чува прво место у картинг шампионату

95

Предпоследњи тркачки викенд на Ади Хуји одржан је у променљивим временским условима, где су се ветар, киша и који зрак сунца смењивали током читавог дана, па су такмичари били у неизвесности до самих излазака на стазу, које гуме ће монтирати на картинге.

У класи 1 још једна доминатна вожња Богатиновски Петра, који је уз пол позицију лако стигао до победе у обе трке. Још један нови такмичар је наступио за наш клуб. То је млади Давидовски Дамјан који је први пут сео у тркачки картинг пре само неколико дана и са својих од недавно напуњених 7 година показао да има шта да каже у будућности на тркачким стазама. Он је у првој трци заузео четврто, а у другој пето место. Морамо напоменути да је то син нашег Виктора Давидовског, који се такмичи у шампионату Србије за воланом Југа у класи 2.

У класи 2 Тешевић Игор није имао баш успешан викенд па је у првој трци заузео друго, а у другој, услед промашеног избора гума и сет ап-а, заузео тек трће место.

У класи 3 прву позицију на старту остварио је Солдат Матеја, док је Никола Тошић био трећи. Трка креће без кише, али само до петог круга када почиње интензивно да пада и ствара такмичарима проблеме јер су стартовали на гумама за суво време. Матеја прави разлику, али му отказује мотор и одустаје од трке. Никола обилази Дуњу и преузима водећу позицију и завршава трку као победник. После трке је добио пенализацију од +10 секунди јер је по речима судије уз недозвољени контакт обишао Дуњу, па му је припало треће место. Уложена је жалба па се чека коначан исход. У другој трци Матеја од самог почетка преузима вођство и трку завршава као први, док је Никола имао проблема пред сам старт трке, где његов мотор није хтео да упали и од почетка трке је каснио пола круга за осталим такмичарима. Сјајном вожњом успева да се у последњем кругу домогне треће позиције и освоји вредне бодобе у борби за титулу.

АКСК Црвена звезда је и даље прва у генералном пласману, а надамо се да ће тако и остати после последње две трке у шампионату које се возе 1. октобра, исто на стази Ада Хуја у Београду.

Претходни текстАџић: Шанса за младе играче
Следећи текстАлимпијевић: Сваког дана, у сваком погледу