Порази Звезде у прва два кола шампионата

97

Окончана је вишегодишња пауза и шахисти Црвене звезде поново су заиграли у најјачем домаћем клупском такмичењу. у периоду од само две године Звезда се вратила у домаћу шаховску елиту, што је заиста велики успех на који смо посебно поносни. Поново смо са најбољима, због чега ни није претерано изненађење што смо такмичење у Првој лиги Србије започели поразом у 1. колу.

Црвено-бели шахисти дали су све од себе и заиста им се ништа не може замерити. Одлично су играли, били достојан ривал, али су представници “Новосадског ШК” једноставно били бољи.

Почело је ремијима на другој и трећој табли. Наш Бошко Абрамовић био је сјајан у подели бодова са најбоље рангираним српским играчем, Робертом Маркушом. Ништа мање умећа није показао ни капитен црвено-белих, Стефан Ђурић који је одиграо нерешено на трећој табли са Александром Ковачевићем. Ремизирао је и Радован Говедарица са Петром Поповићем на четвртој табли, а пола бода Звезди донео је и Боривоје Вујачић у партији са Дејаном Лескуром на шестој табли.

 

 

 

 

 

Новосађани су до тријумфа стигли захваљујући победама на првој и петој табли. Турски велемајстор Санал Вахап после велике борбе је успео да савлада нашег Алексу Стриковића, док је бод ривалу донео и Сарић Синиша у мечу са Сашом Величковићем. На крају 4:2 у корист Новосадског ШК.

У осталим дуелима, Југовић је савладао Омладинац 3.5:2.5. Истим резултатом је и Јелица ПЕП победила Слогу. Итака је убедљиво надиграла Светозар Гигорић са 4.5:1.5, док је истим резултатом славио и домаћин Слован у дуелу са Параћином. Тријумфовао је и Свети Николај који је са 3.5:2.5 надиграо Нафтагас.

Повратак у елитно друштво сам по себи је велики успех, међутим, биће потребно још мало времена да би Црвена звезда вратила свој стари сјај у најјачем националном такмичењу. Неће бити лако, али Звездини шахисти су спремни за изазове и сви у клубу су свесни да је први тријумф у новој сезони веома близу. Ипак, за сада имамо уписана два пораза, од објективно, у овом тренутку бољих тимова. Након изгубљеног дуела од Новосадског ШК, уследио је и неуспех у мечу са ОШК Параћином. Наш ривал славио је са 4.5:1.5.

Црвено-бели шахисти су одлично парирали противнику на прве две табле. Наш Алекса Стриковић ремизирао је са интермајстором Данијелом Хауардом Фернандесом, док је нерешен исход виђен и у партији између Бошка Абрамовића и интермајстора Дејана Бранковића. Ремијем је завршена и партија на петој табли, где је наш Боривоје Вујачић био изједначен са Матијом Ивићем. Међутим, на три табле противник је однео три победе и тако остварио убедљив тријумф. У дуелу два Стефана на трећој табли, наш капитен Ђурић није успео да избегне пораз од Младеновића. Са друге стране, без бодова су остали и Величковић Саша на четвртој, односно Грубишић Зоран на шестој табли. Бољи од Звездаша били су Цветановић Урош, односно Димитријевић Ненад.

У трећем колу Црвену звезду очекује меч са градским рривалом Итаком, која важи за један од јачих тимова у шампионату. Надамо се да ће за црвено-беле то бити трећа срећа и да ћемо успети да упишемо прву победу у елитном рангу. САМО НАПРЕД!!!

У осталим мечевима, Југовић је савладао ВШК Свети Николај, Нафтагас је био бољи од Новосадског ШК-а, док је домаћин такмичења Словен надиграо Итаку у тесном дуелу. Убедљиву победу остварила је и Јелица у дуелу са ШК Омладинац, а једини реми виђен је у мечу између Слоге и Светозара Глигорића.

 

 

 

 

 

После два кола на првом месту са две победе налази се Јелица ПЕП, а максималан учинак имају и Словен и Југовић. Звезда тренутно заузима претпоследње место.

Табела после два кола:

Претходни текстМлађи кадети у Русији и Кини
Следећи текстСасвим лично са Ненадом Милијашем