Милојевић: За овакве утакмице се живи

51

Само три дана након што су остварили велики успех и пласирали се у Лигу Европе, изабранике Владана Милојевића очекује најважнија утакмица у домаћем првенству. Вечити дерби, 155. по реду, игра се сутра, 27. августа, од 19 часова на стадиону „Рајко Митић“.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић изнео је своја очекивања пред овај меч.

Враћамо се домаћем првенству и, како је то распоред хтео, баш вечитим дербијем. Припремамо се као и за сваку утакмицу до сада. Знамо да читава звездашка јавност придаје посебан значај овом мечу и сигурно је посебна утакмица у читавом домаћем шампионату. Партизан је наш конкурент, вечити ривал и то и даје посебну драж овој утакмици – рекао је Милојевић.

Звездин стратег говорио је о саставу тима за сутрашњу утакмицу.

Видећемо како се осећају играчи данас на тренингу. Родић је против Краснодара добио ударац у ножни палац који га је мучио, али није погоршано стање. Сви играчи који су регистровани могу да се нађу у тиму. Ту су и нова појачања Баиновић и Крстичић који се стављају на располагање. Ненад је искусан играч који игра на позицији на којој нам је појачање требало. Има иза себе интернационалне утакмице и то је врло важно. Физички је спреман, можда не 100 одсто, али у овом тренутку немамо много времена за прилагођавање. Играчи који долазе пред крај прелазног рока морају што пре да буду на располагању.

Владан Милојевић осврнуо се и на прославуголова својих играча.

Да им забраним да скидају дресове док прослављају гол у дербију? Никад, нека сви поскидају дресове. Још им је сутра дозвољено.

Милојевић ће први пут као тренер сениорског тима Црвене звезде бити учесник вечитог дербија.

Доста пута сам играо и као играч и као тренер против Партизана. Са клупе Црвене звезде предводио сам омладинске селекције против Партизана тако да мислим да сам ја најмање дебитант од свих дебитаната. Не водим статистику и не знам какав ми је учинак против Партизана. Живим за сутрашњу утакмицу, она ми је најбитнија и фокусиран сам на њу.

Свака нова утакмица је нова прилика за доказивање изабраницимаВладана Милојевића.

Атмосфера је одлична у екипи, направили смо велики успех пласманом у Лигу Европе, али у фудбалу немате много времена да размишљате о томе. Моји играчи су тога свесни и од краја утакмице са Краснодаром смо кренули да се припремамо за меч са Партизаном и сви смо фокусирани само на то. Мотивације код правих спортиста никада не недостаје. Моји играчи морају да буду свесни колико велики удео има мотивација, она је та због које се фудбалери разликују и по чему се они врхунски издвајају. Психологија игра велику улогу у спорту, морате врло брзо да се спремите за следећа искушења и напоре, какве год резултате да имате иза себе. Нова утакмица, ново доказивање, нови циљеви и задаци, морамо да се носимо са тим. Знамо да играмо против Партизана, сви живе за те сусрете и то су најлепше утакмице у првенству. Верујем да ће бити одличан меч.

Целокупан спектакл на мечу против Краснодара употпунили су навијачи. Звездин стратег верује да ће тако бити и на дербију.

Драго ми је што навијачи са еуфоријом долазе на утакмице, тако и треба да буде. Ми живимо за то да они дођу да нас подрже. Овом приликом бих им се захвалио и истакао да је велики удео у овом успеху њихов. У свакој победи сви имају свој део успеха, а њихов је огроман. Верујем да ће нам и сутра бити ветар у леђа, ови момци су то заслужили. На нама је да изађемо на терен, да се боримо, да дамо све од себе и верујем да ће све бити у реду.

Финиш прелазног рока и евентуалне промене у тиму не ремете Звездиног тренера.

Не знам хоће ли неки играч да оде, мени је битно да припремим оно што треба својим саиграчима и да будемо фокусирани на прву следећу утакмицу. Док не буде крај прелазног рока све је могуће, не само код нас, већ и у Европи. Размишљам само о сутрашњој утакмици. Мени као тренеру важно да имам играче које добро знам и који мене познају. Континуитет је битан, да смо сви заједно. Ја сам први који ће дићи руку за долазак неког доброг играча. За мене ће бити вероватно најлепши тај први септембар, када се све заврши. Сваки ми је играч битан, имамо велики број важних и квалитетних утакмица до децембра. Имамо одличну сарадњу и комуникацију са спортским сектором и верујем да неће бити проблема – закључио је Милојевић.

Претходни текстДецо, дођите на тестирање!
Следећи текстПоловичан успех против Бродарца