Милојевић: Звезда живи за оваке утакмице

73

Још само један дан остао је до најважније Звездине утакмице у Европи ове године. Ваздух око Топчидерског брда мирише на спектакл, хук са стадиона већ одзвања у ушима иако је стадион још увек празан.

То је атмосфера, то је ишчекивање које ствара зависност код сваког навијача Црвене звезде. Позитивне импулсе осећају и играчи и стручни штаб, а Звездин тренер Владан Милојевић истиче да је јако важно да се позитивна атмосфера искористи на прави начин.

Спремамо се као и за сваку утакмицу. Већ сам више пута рекао да је Краснодар озбиљан противник. Што се тиче нас, ми смо спремни, вредно тренирамо, момци су мотивисани и трудићемо се да дамо све од себе. То је једино што можемо увек да обећамо. Желимо да идемо даље, циљ нам је да прођемо, али ја само тражим од играча да се боримо од првог минута, да будемо оно што јесмо, прави спортисти, да покажемо љубав према Звезди на делу, а не на речима. Мислим да ће пресудна бити концентрација, али сваки детаљ може да промени ток утакмице и одлучи је. Морамо бити концентрисани од првог до последњег минута. Једино што је сигурно је да Ле Талек неће играти због суспензије. Све друго ћемо видети током данашњег и сутрашњег дана. Увек желим да заштитим своје играче, са било које стране. Краснодар је изузетно добра екипа, иамју доста добрих играча. Да ли је хендикеп повреда Ристића, мени је пре свега жао што се он повредио и желим му брз опоравак — рекао је Милојевић.

Звездин тренер истиче да су овакве утакмице оно што фудбал и чини популарним.

Играчи се стварају на јаких утакмицама. Прави спортисти воле да играју велике утакмице, и велики клубови такође. Звезди су потребне велике утакмице. Ми смо до сада имали три противника у Европи, и све три екипе са којима смо играли играју потпуно другачије једна од других. То је нешто што је лепо, интересантно у фудбалу. Звезда има доста младих играча и доста играча у најбољим годинама и Звезди требају јаке утакмице. Што чешће будемо играли овакве утакмице, они ће енормно напредовати. Волео бих да се то деси, за то живимо и за то тренирамо. То сањамо.

Притисак је присутан, али Звездин тренер сматра да он мора да се усмери на праву страну и претвори у „ветар у леђа“.

Притисак постоји увек, ко са њим не може да се носи, не може да се бави фудбалом на прави начин. Мислим да је то оно што и разликује играче. Имате пуно квалитетних играча који су остајали ту где јесу јер нису умели да се носе са притиском. Притисак и ако постоји, мора да се смири позитивном енергијом. У колективном спорту постоји психологија екипе, а не само појединца. Свако од њих мора да има аутомотивацију, што се доста показује у индивидуалним спортовима, а овде се мора убацити у колектив. Када имате самопоуздање и верујете у себе, тај притисак игноришете и претварате га у позитивну енергију — објашњава Милојевић.

На стадиону, око стадиона, на сваком кораку преовладава оптимизам и позитивна енергија.

Драго ми је уколико смо успели да вратимо веру навијачима и уколико играмо фудбал који се допада навијачима. Нисам популиста, неко ко воли много да прича и обећава, волим нешто да направим а други нека суде. Сваки пут код оваквих догађаја када чујете да ће стадион бити крцат вам представља додатни мотив и тера вас да будете још бољи. У фудбалу не постоје границе. Морате бити позитивни, ја сам неко ко је генерално позитиван и то покушавам да пренесем и на играче. Ако су и навијачи позитивни, надам се да ћемо скупити сву ту позитивну енергију и усмерити је на праву страну — рекао је Владан Милојевић.

Претходни текстНенад Крстичић потписао!
Следећи текстИ Филип Баиновић Звездин