Родић: Сигурни смо у себе

102

Прелом прста на нози одвојио је Милана Родића од терена нешто више од десет дана. Звездин бек пропустио је окршаје у Суперлиги Србије, али требало би да се у тим врати на европској сцени.

Враћам се полако тренинзима, пре неколико дана сам почео да трчим. Не могу да кажем да је повреда сто посто прошлост, али до утакмице има скоро три дана и верујем да ћу бити спреман. Кратко сам одсуствовао са терена и нисам због тога могао да испаднем из форме. Њабитније ми је да не осећам бол док радим, а да тако остане и на утакмици побринуће се наш одлични лекар – рекао је Родић.

Милан Родић забележио је два наступа у црвено-белом дресу. Оба су била велике победе у европским утакмицама.

Добро ми је кренуло са Европом, надам се да ћу наставити у истом маниру. Сваки појединац на терену ће у четвртак дати свој максимум како бисмо се са победом вратили из Краснодара и како бисмо подарили нашим навијачима оно што сви прижељкују, а то ј пролазак у групну фазу Лиге Европе. Имали смо доста промена у екипи у последње време, што због повреда, што због тактичких замисли тренера. Сваки фудбалер је то максимално искористио и показао да заслужује да носи дрес Црвене звезде. Сви се одлично разумемо и још боље сарађујемо на терену и зато сам сигуран да, за који год састав наш тренер да се одлучи на мечу против Краснодара, неће погрешити.

Родић због поведе још увек није дебитовао у Суперлиги, али је све мечеве помно пратио.

Иако није прошло много времена, заиста ми је недостајао фудбал у претходном пероду. Све време сам уз екипу, подржавам их и бодрим, али желео сам да са њима на терену побеђујем. Сада је испало тако, важно је само да смо ми успешно завршили све мечеве који су за нама. То што сам се много више нервирао ван терена, него да сам био у игри ћемо заборвити.

Убдљиве победе у домаћој лиги које су забележили наши фудбалери су увертира у важан меч у плеј-офу за Лигу Европе.

Низ од осам победа нам много значи за самопоуздање и за добру атмосферу у екипи. Увек гледамо меч по меч и сваког потивника максимално репектујемо, небитно које је његово име. Само победама може да се подиже самопоуздање у екипи и можда је и добро што смо одиграли оволико утакмица у последњих неколико недеља и показали и себи и навијачима да смо спремни за победе. Надам се да ћемо наставити низ.

Звездин леви бек очекује да ће његова екипа у реваншупротив Краснодара искористити предност домаћег терена.

У реваншу очекујем препуну Маракану, да се тражи карта више. Верујем да ће бити фантастична атмосфера која ће нас носити до победе. Први пут сам доживео такву подршку на утакмици са Спартом на Маракани. Када сам изашао и чуо наше навијаче нисам морао ни да се загревам, осетио сам толико јако усхићење. И раније сам играо утакмице на Маракани, али то што доживите као играч Црвене звезде не може да се пореди ни са чим на свету. Навијачи ће бити наш велики плус – поручио је Родић.

Претходни текстЈуниорке Србије вицешампионке Европе!
Следећи текст„Звездаши питају“ | Филип Стојковић