Црвена звезда – Чукарички 3:0

69

Напорну серију утакмица фудбалери Црвене звезде наставили су против Чукаричког у оквиру трећег кола националног шампионата.

После елиминације Чешке Спарте црвено-бели дочекани су повицима са трибина „шампиони, шампиони“. Тренер Милојевић колеги Лалатовићу супроставио је тим који је у односу на меч у Прагу претрпео пет измена. Анђелковић, Бабић. Радоњић, Аџић и Пешић заменили су уморне и саиграче са лакшим повредама.

Најтрофејнији српски клуб у утакмицу је ушао доста мотивисано са жељом да што пре стигне до прилике и гола. У томе је тим из Љутице Богдана успео у 20. минуту. Канга је поново продао „акцију“ из дуела са Спартом када је са голом спојио Боаћија. Овога пута испред Кировског избио је Радоњић, том приликом је оборен и Милораду Мажићу није преостало ништа друго него да покаже на белу тачке. Ударац Пешића са једанаест метара бивши голман нашег клуба успео је само на кратко да заустави, јер је високи нападач притрчао и закуцао лопту у мрежу. Права је штета што Радоњић, односно Аџић у првих 45 минута нису успели да реализују колосалне прилике које су им се указале и већ тада одлуче питање победника. Први је себи у одсудном тренутку дао нешто дужи фор, док је Аџић покушао из даљине да погоди небрањену мрежу, али је био непрецизан.

Детаљ за бригу тренера Милојевића збио се на почетку меча када је због повреде игру морао да напусти Звездина „радилица“, Бранко Јовичић који је касније колима амбулантне службе, одвезен са терена.

Главни протагонисти у првих 20 минута другог дела поново су били млади крилни нападачи Црвене звезде Аџић и Радоњић који су доста мука задавали одбрани Чукаричког. Гости су немајући шта да изгубе кренули офанзивније ка голу Борјана међутим, без успеха. Одбрана најтрофејнијег српског клуба уписала је шести меч без примљеног гола.

Утакмица је дефинитивно решена у 74. минуту. Канга је избацио Пешића у гол прилику што овај не пропушта и отклања све дилеме око победника. Тачку на сусрет ставио је Стојковић који је наплатио изузетну борбеност и спретност Ненада Милијаша, закуцавши лопту у горни угао гола Кировског.

Још једна сигурна и убедљива победа чете Владана Милојевића која је сада избила на прво место на табели домаћег првенства. Густ распоред се наставља већ у среду када ће црвено-бели гостовати Раднику у Сурдулици.

Да није било повреде Бранка Јовичића било би ово савршено вече за све навијаче Црвене звезде. Остаје нада да ће се неуморни везиста брзо опоравити и заузети своје место у тиму.

Претходни текстМлади Зрењанинци учили од Звезде
Следећи текстЈовичић пет недеља ван терена