Милојевић: Знамо шта можемо да очекујемо

62

Фудбалере Црвене звезде очекује реванш меч трећег кола квалификација за Лигу Европе који је на програму сутра, 3. августа, од 19 часова.

По доласку у Праг шеф стручног штаба црвено-белих Владан Милојевић, на конференцији за медије, изнео је своја очекивања пред овај дуел.

Одиграли смо пре 7 дана утакмицу и не знам колико изненађења може да буде на обе стране. Утакмица је била недоумица пре првог меча, сада већ знамо шта можемо да очекујемо. Ми смо се спремали као што је то и Спарта урадила. Остаје да видимо како смо се спремили. Доста размишљам, спремам темељно своју екипу и пред саму утакмицу цемо видети у ком саставу ћемо наступати – рекао је Милојевић

Стратег црвено-белих истакао је да ни у једном мечу не одступа од свог стила игре.

Моја филозофија игре од кад сам дошао у Звезду је таква да желимо да имамо стабилан систем игре који ћемо да форсирамо и тражим од својих играча да имају конкретне задатке на терену. Морате да им задате конкретне ствари како би их они спровелии и како бисте знали шта да поправите. Нећемо одступати од свог стила игре. Много пута у 90 минута како играте зависи од противника И ситуације на терену, то су непредвидљиве ствари и видећемо на терену како ћемо изглеати, све то зависи од много чинилаца.

Тренер Милојевић истакао је да изузетно цени свог сутрашњег противника.

Рекао сам пре прве утакмице да је чешки фудбал изузетно јак. Није случајност што имају представнике у Лиги Европе и Лиги шампиона. Знамо шта у европском исветском фудбалу значи ческа репрезентација, имају западањачки, агресиван стил игре. Не знам како ће се играти сутра и висе размишљам о својим играчима и ономе како ћемо ми изгледати. Што се тиче њиховог саствава знамо да се повредио њихов интернационалац Каја и овом приликом бих му пожелео да се што пре врати на терен и да се опорави.

Резултат из прве утакмице није показао која је од ове две екипе била у шеширу неповлашћених.

При самом извлачењу парова за треће коло Спарта је била у групи јачих противника. Ми немамо такав рејтинг и респектовали смо их И пре првог меча. Спарта је изузетан колектив и јак клуб. Оно што сте последњих година радили је јако битно, а резултати Спарте су одлични. Такође, оно што су урадили у прелазном року, играче које су довели говори о томе колико су озбиљан клуб. Одиграли смо само прво полувреме у Београду, пред нама је иста мета и исто одстојање.

Тренер Црвене звезде кратко се осврнуо и на почетак рада свог колеге из прашке Спарте.

Изузетно ценим Страмаћонија, прошле године радили смо заједно у Грчкој и имао сам прилике да играм против њега. Знамо какав је италијански фудбал и какав је менталитет њихових тренера. Сигурно можемо да очекујемо све на терену од његове екипе. Меч у Београду је само једно полувреме и треба бити чврсто на земљи. Мислим да смо ми у томе успели. Од својих играча од првог тренутка тражим да респектујемо сваког противника, а таква је ситуација и сада.

Милојевић се не осврће не утакмице иза себе и размишља само о предстојећим изазовима.

За једног тренера је свака наредна утакмица најважнија, било да се игра Лига Европе, у првенству или пријатељски меч. За мене је свака наредна утакмица најважнија, тако приступам свом послу, а тако ће бити и сутра – рекао је Милојевић.

Претходни текстЏејмс Фелдин нови кошаркаш Црвене звезде мтс!
Следећи текстЗвезда тренирала у Прагу