Милојевић: Фокус само на терен

73

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић искористио је време пред пут у Казахстан да се обрати новинарима поводом утакмице између Иртиша и Црене звезде.

Меч је на програму у четвртак, 13. јула од 16 часова по српском времену, али пре тога екипи Црвене звезде предстоји тежак и дуг пут.

Највише се прича о том путу који није лак. Путује се све укупно нешто више од седам сати авионом. То је тако и то морамо прихватити. Разговарали смо о томе да мисли не смеју да нам иду на другу страну. Сутра играмо са противником који је у такмичарском ритму, одиграли су већ 20 утакмица. Екипа Иртиша је добра екипа, у врху је табеле своје лиге, дисциплинована, екипа која у сваком тренутку зна шта хоће, краси их тај руски модел играња. Играју тврдо са доста трчања и ми морамо да се добро припремимо за такав стил. Једина бојазан ми је физичка припрема јер смо у фази где морамо и да се припремамо, али и да имамо освежења — рекао је Милојевић.

Фудбалери Црвене звезде неће тренирати по доласку у Павлодар.

Искуства свих екипа које су долазиле овде су таква да све екипе одлуче да имају најкраћи могући боравак и прилагођавање организма. Нећемо имати тренинг, трудићемо се да легнемо да спавамо по нашем времену и да потом играмо утакмицу. Дешава се да после два дана организам уђе у проблем и то је немогуће контролсиати. Мени се то десило два пута, када сам био у Андори и када сам био у Азербејџану. Због тога смо одлучили да се задржимо што краће како нас не би сустигао проблем — рекао је Милојевић и додао да су сви проблеми са визама решени и да су играчи све прихватили као прави професионалци.

На путу се неће наћи Александар Пешић и Срђан Бабић.

Пешић неће ићи на пут јер није физички спреман. Он је радио индивидуално, али једно је радити са персоналним тренером а нешто сасвим друго радити заједно са екипом. Ни Бабић није 100% спреман. Јовичић јесте, он је дошао након одрађених припрема и он ће бити у конкуренцији за састав. Бабић и Пешић ће остати у Београду да раде на побољшању физичке припреме како би нам се што пре прикључили. Сви играчи који иду на пут су спремни да играју, а ја ћу одабрати једанаесторицу који ће почети. Не мора увек да значи да су они који изађу на терен и најбољи. Зависи све од плана, тактике, противника. Имам максимално поверење у све играче и немам сумње да ће сви оправдати моје поверење.

Утакмица ће бити одиграна на вештачкој подлози, али тренер Милојевић не жели да се ни о томе много размишља.

Играћемо на вештачкој трави, они су је пре неколико година поставили, и то је вештачка трава последње генерације, јако слична природној трави. Ми нисмо тренирали на нашем „вештаку“ како због великих врућина, тако и због тога што наша вештачка трава није толико слична и ништа не бисмо тиме добили. Али, не желим да се о томе размишља и да се губи фокус са саме утакмице — поновио је Милојевић.

Претходни текстСписак путника за Казахстан
Следећи текстЈовичић: Да оправдамо очекивања