Срђан Бабић Звездин!

215

У петак, 7. јула 2017. године на Маракани је представљено и шесто појачање Црвене звезде у летњем прелазном року.

Срђан Бабић, двадесетједногодишњи фудбалер који игра на позицији штопера, дошао је на једногодишњу позајмицу у Црвену звезду.

Много сам срећан што сам добио прилику да играм за највећи клуб на Балкану. Драго ми је што су клубови успели да се договоре иако је мало потрајало. Мени се сезона завршила 12. јуна јер се тамо игра доста утакмица. Након краћег одмора почео сам са индивидуалним радом, али тренутно нисам 100% спреман. Надам се да ћу моћи да помогнем екипи већ у другом колу квалификација — рекао је Бабић.

Бабићев највећи успех до сада свакако је златна медаља на Светском првенству на Новом Зеланду.

Од фудбалера са Новог Зеланда су ту још само Манојловић и Милошевић, и са те стране ми јесте мало жао што нисам раније дошао. Са друге стране, цела та наша генерација је и даље у контакту — рекао је Бабић који ће највероватније задужити број „15“.

Свако искуство у иностранству је значајно и Бабић сматра да је данас бољи фудбалер него пре две године.

Након епизоде у Шпанији, могу да кажем да сам научио језик и стекао искуство радећи и тренирајући тамо. И у Шпанији 90% екипа игра са високом одбраном, тако да ми тај сегмент Звездине игре неће представљати проблем. Чињеница је да сам можда и прерано отишао у иностранство, тешко је изборити се за минутажу нарочито када сте млади. То је још један разлог због чега ми је драго што сам дошао овде, и пре свега желим да помогнем екипи да уђе у Лигу Европе, и наравно, да освоји титулу — рекао је Бабић.

Митар Мркела је нагласио да клуб преговара са још неколицином фудбалера. Рок за лиценцирање играча за друго коло квалификација истиће ноћас у поноћ, али клуб ће искористити могућност накнадне регистрације још једног играча.

Претходни текстКомплетан жреб ЕЛ за сезону 2017-2018
Следећи текстВујаклија и Илић напустили клуб