Звезда лидер картинг шампионата Србије

175

Лепе вести стижу са картинг трке из Куле где су наши такмичари имали успешан тркачки викенд на једној од технички најзахтевнијих стаза.

У класи 1 (бејби 60) – Богатиновски Петар је остварио пол позицију у квалификацијама и у првој трци због погрешног старта пребачен је на последњу позицију. Успео је да стигне првопласираног, али није могао даље од тога јер је стаза изузетно тешка за обилажење, па и поред много покушаја да претекне првопласираног, који се вешто бранио, ипак трку завршио на другом месту.

Другу трку је стартовао као други јер се на другој трци стартује по пласману из прве, али је овога пута одмах искористио шансу на самом старту и обишао првопласираног. До краја трке није имао проблема и доминатном вожњом први прошао кроз циљ.

У класи 2 (мини 60) – Тешевић Игор је имао другу стартну позицију, одлично је стартовао и одмах избио на прво место. Грчевито се борио и на крају изборио да тако остане до краја трке.

Другу трку је такође стартовао добро и водио велику борбу за прво место, али је концентрација попустила у последњем кругу и услед једне мале грешке, дозволио да га колега претекне и нажалост остане без двоструке победе на овом викенду.

У класи 3 (КФ3) – сјајна борба од самог почетка квалификација, где су прва три такмичара била у нешто више од једне десетинке, а где је једна дама Ђурђевић Дуња каснила за њима само три десетинке. Солдат Матеја је имао другу стартну позицију, док је иза њега пет стотинки био Тошић Никола, који није имао до сада прилике да вози на овој стази, али се брзо увозао и како нам је рекао да му је стаза од самог почетка „легла“.

Старт прве трке је припао Матеји, који је одмах обишао првопласираног Вука и после велике борбе и покушаја да се Вук врати на прво место, Никола је мудро возио и чекао прави моменат да искористи њихову борбу и покуша да профитира. Тако је и било… Вук је услед велике жеље да обиђе Матеју, покушао да нападне, долази до контакта и оба возача се окрећу на стази. Никола користи тренутак и мали простор на стази да се провуче и избија на прво место. Дуња такође користи моменат и долази до друге позиције. Никола је имао задатак да једном паметном вожњом приведе трку крају, то је и урадио и први прошао кроз циљ. На крају је поредак изгледао овако: Никола, Дуња, Матеја.

Никола стартује први у другој трци, задржава ту позицију после старта. Матеја успева да претекне Дуњу и креће у борбу за прво место са Николом. Никола пролази први кроз циљ и односи дуплу победу у Кули, док Матеја завршава као другопласирани.

Освојено је доста бодова и за наш клуб па сада АКСК Црвена звезда избија на прво место у генералном пласману. Шампионат Србије се наставља 30. јула 2017. године такође трком на стази у Кули.

Претходни текстСрнић: Не смемо да се опустимо
Следећи текстМилијаш: Да докажемо да смо бољи