Сасвим лично са Душаном Анђелковићем

54

Од данас ће вам се на духовит и шаљив начин, кроз одговоре на кратка питања, сваке недеље представљати по један фудбалер Црвене звезде. Рубрика „Сасвим лично са…” доноси одговоре који ће вам приближити начин на који наши фудбалери реагују у ситуацијама и ван терена.

Први гост је фудбалер који је својом изванредном формом пробудио интересовање свих навијача – Душан Анђелковић. Звездин леви бек открио је шта га најлaкше изнервира, шта ником не би опростио, која његова асистенција је Зведи донела титулу, зашто је његова узречица постала тема шала у свлачионици…

1. Која утакмица коју си гледао као навијач ће ти заувек остати у сећању?

— Свакако ћу заувек памтити утакмицу коју сам са оцем гледао на телевизији против Бајерна из Минхена када смо се пласирали у финале Купа шампиона. Са трибина сам гледао Звезда – Селта, меч који је завршен нашом победом од 1:0, а не могу да изоставим ни победу против ПСВ Ајндховена од 3:2, то је било само неколико месеци пре мог доласка у клуб.

2. Дрес ког фудбалера би волео да имаш у својој колекцији?

— Већ дуги низ година имам жељу да у своју колекцију уврстим два дреса. Једна ми се испунила када смо играли против Милана, добио сам Малдинијев дрес и то са бројем три и заиста ми је посебно драг. Друга жеља ми је дрес Бразилца Роналда.

3. Ког фудбалера који није велика „звезда” највише цениш?

— Давида Алабу из минхенског Бајерна.

4. Ко има најлепши стадион?

— Због дуге историје коју има то је стадион Милана „Сан Сиро”.

5. Твоја најдража асистенција?

— Центаршут против Партизана на стадиону ЈНА 2007. године. Центрирао сам, Аспрогенис је мало поткачио лопту, а Бурзановић је дао гол за 1:0. После те победе смо званично освојили титулу.

6. Постоји ли неки потез у фудбалу који те увек изнервира када га неко одигра?

— Сви волимо атрактивне потезе, али постоје ситуације када не би требало да се користе ударци петом, да играч гледа у једну, а даје лопту на другу срану. Такође, када се иде у контру четири на један, када прости пас доноси сигуран гол, то ме страховито нервира.

7. Постоји ли промашај који ћеш памтити до краја живота?

— Против Глазгов Ренџерса на Маракани, када ми је у првом полувремену, након центаршута, лопта дошла на десну ногу. У паду сам из прве морао да шутирам из волеја и лопта је отишла преко гола. Често се сетим те ситуације.
8. Зашто би дете које тренира фудбал требало да носи дрес са твојим презименом на леђима?

— Знам да деца воле атрактивније фудбалере, десетке које постижу голове на свакој утакмици. Лично када сам био мали идол ми је био Драган Стојковић Пикси, чак сам и правио фризуру као он и док је перфектно не наместим нисам желео да изађем из куће. Сматрам да деца треба да имају узоре, као и то да сви играчи Звезде могу да буду пример клинцима који тек почињу да се баве овим спортом. У мени могу да виде неког ко је упоран и истрајан током читаве каријере, а можда постоји и неко ко сматра да добро дриблам или центрирам.

9. Омиљени цитат из неког филма?

— „Даћу ти понуду коју не можеш да одбијеш”. Чувена реченица из филма „Кум“.

10. Шта те најлакше изнервира?

— Некултурни људи.

11. Шта никада не би опростио?

— Пријатељу не бих опростио издају.

12. Када и због чега си последњи пут заплакао?

— Тешко подносим разне неприлике које се дешавају у свету и фотографија напуштеног дечака ме је јако погодила.

13. Када прећутиш истину?

— Када морам.

14. Због чега си се у животу покајао?

— Због мало ствари. Сматрам да сам доносио праве одлуке, а онда када сам грешио гледао сам да то поднесем на прави начин.

15. Која ти је узречица?

— Када хоћу некога да уверим у нешто што говорим, како би ме што озбиљније схватио два пута за редом кажем „мајке ми“. Сада је то већ постала тема шала у свлачионици.

16. Која твоја особина те највише нервира?

— Трудим се да исправим све што ми засмета.

Претходни текстЗвездин маркетинг тим трећи у Европи!
Следећи текстПешић ново појачање!