Милојевић: Верујем у свој тим

59

Црвена звезда започиње свој европски пут утакмицом првог кола квалификација за Лигу Европе против малтешке Флоријане. Меч се игра сутра, 29. јуна, на стадиону „Рајко Митић“ од 20:30 часова.

Шеф стручног штаба црвено-белих Владан Милојевић изнео је своја очекивања пред сутрашњи дуел и свој деби као тренера Црвене звезде на званичној утакмици.

Очекивања у Црвеној звезди су највиша и то ће увек тако бити. На првојој међународној утакмици у овој сезони противник нам је екипа која је до квалификација дошла освајањем националног Купа. Они имају много интернационалаца, највише Аргентинаца и Италијана, тренер им је такође Италијан и успео је свој темперамент да пренесе на екипу. Испратили смо неколико њихових утакмица до којих смо могли да дођемо. Они су агресивна екипа, показали су да имају квалитет тиме што су освојили Куп. Без обзира на то што су заузели пету позицију у шампионату разлика у бодовима у односу на првопласирану екипу није била велика тако да позиција на табели не осликава њихов квалитет. Црвена звезда као велико име поштује сваког противника, али не плашимо се никога, немамо ниједан разлог за то. Уколико се плашиш то значи да не верујеш у себе, а ја у своје играче имам максимално поверење. Ми смо Црвена звезда и сувишно је уопште говорити да чемо ићи на победу, то се увек подразумева, како год да се зове противник — рекао је Милојевић.

Звездин стратег истакао је да његова екипа поштује сваког противника.

Перцепција свих нас спортских радника и људи који прате фудбал би требало да се промени. Немамо никакво право да потцењујемо било коју екипу. Не желим да стварам алиби себи, али данас у свету сви играју фудбал и много је екипа из Казахстана, Узбекистана, са Малте које имају озбиљан буџет и добро организоване екипе. Не знам да ли данас постоји једна земља на свету где је фудбал потпуно аматерски. Фудбал је отишао у сасвим другу димензију и нема формалних утакмица у којима се победник унапред зна. Уколико не схватите озбиљно противника можете да имате озбиљан проблем. Чин се да је код нас поглед на фудбал такав да сви очекују да ће Звезда где год да се појави победити без муке. Ми имамо велико име, велико бреме и зато поштујемо сваког противника јер данас све земље имају квалитетне играче и тренере и никога не потцењујемо.

Рани старт квалификација за Лигу Европе није оставио много времена за припрему шефу струке Милојевићу.

Не могу да кажем да смо имали припремни период у правом смислу те речи. Имали смо 20 дана и покушали смо све да ставимо у то кратко време. Ипак, све је то зна нас велики изазов, а ја не бих могао да се бавим овим послом. Морам да се водим оним што је чињенично стање, а не оним што бих ја волео. Раније је било много више времена за припрему екипа пред старт европских такмичења, али не верујем да ће се та времена опет вратити. Морамо да се што пре прилагодимо новој ситуацији. Очекујем да ће почињати да се игра све раније јер УЕФА покушава што већи број клубова да укључи у своје такмичење.

Владан Милојевић још увек размишља чија ће се имена наћи у стартних једанаест.

Не могу да рачунам на Кангу који је суспендован и вероватно на Руиза који има проблем са повредом, али до последњег тренутка остављам простор за промене у екипи. Јако сам задовољан радом свих играча, а као тренер увек имам дилема, то је нормално. Пред утакмицу ћу одлучити ко ће бити у саставу.

Сви играчи у екипи се одлично слажу и управо то тренер Милојевић истиче као највећи плус своје екипе.

Атмосфера у екипи је одлична, а за мене је то изузетно важно јер је она кључ целог успеха. Добар однос нам даје базу да уопште можемо да направимо одличан резултат. Играчи су показали веома висок ниво професионализма, пријатно сам изненађен њиховим односом на терену и ван њега. Јако ми је битно да играч Црвене звезде у сваком тренутку зна као се понаша, шта представља и који грб носи јер је овај клуб то заслужио.

Висока температура у Београду може да буде отежавајућа околност екипама на сутрашњем мечу.

Услови за игру ће бити тешко, али то се и очекује од утакмице која се игра крајем јуна. Ми смо дужни да изађемо и да играмо, а шта ће бити то ћемо видети. Најбитније за обе екипе јесте здравље играча, они ће сигурно на терену изгубити много течности и, уколико буде било неопходно, на делегату је да одлучи да ли ће бити потребе за паузом. Морамо да се прилагодимо условима и да што мање размишљамо о томе, исто је за обе екипе.

На конференцији је било речи и новим појачањима у току прелазног рока.

Прелазни рок траје, сви у клубу, на челу са спортским директором, пратимо играче које бисмо желели у току сезоне да гледамо у црвено-белом дресу. Прелазни рок траје до 31. августа, данас се ситуација мења из сата у сат. Одласци ће свакако условити доласке током лета. Волео бих да направим здраву конкуренцију у екипи. На позицији штопера смо тренутно дефицитарни, али довели смо Вујадина Савића и, уз Фримпонга, ту је и Ле Талек. Немамо много времена и не сматрам да би сада требало да нагомилавамо играче само због ове утакмице, имам апсолутно поверење у фудбалере који су тренутно у екипи и верујем да ће све проћи у најбољем реду — поручио је Милојевић.

Претходни текстСпоразум Црвене звезде мтс и Џенкинса
Следећи текстЗвезда ТВ | Један дан у јуну